Lyckad fest med köttbullar trots fÀrre tÀvlande

För andra Ă„ret arrangerades köttbullefesten i Mariannelund och det blev en lyckad folkfest igen.

Börje Bappelsin framtrÀdde i öltÀltet i Mariannelund.

Börje Bappelsin framtrÀdde i öltÀltet i Mariannelund.

Foto: Magnus Strömsten

Mariannelund2018-08-19 16:00

Festen startade redan pĂ„ fredagskvĂ€llen med det sĂ„ kallade köttbulleloppet. Det Ă€r en lagstafett pĂ„ 750 meter med start och mĂ„l i HerrgĂ„rdsparken. Tre tĂ€vlande i varje lag som turades om att springa flest varv pĂ„ en timme. Under loppet bjöds det pĂ„ musikunderhĂ„llning av ”Hearts and Bones”. Överskottet av inkomsterna gick till Cancerfonden.

PÄ lördagen var det dags för andra upplagan av folkfesten med köttbullar i centrum.

– Förra Ă„ret hade vi mellan 500 och 600 besökare och det verkar som det Ă€r lite mindre i Ă„r. Det Ă€r sĂ„ roligt att sĂ„ mĂ„nga kommer och vill göra nĂ„got, sĂ€ger Gun Samuelsson i samhĂ€llsföreningen som stĂ„r för arrangemanget.

PÄ en köttbullefest finns förstÄs en köttbulletÀvling. Förra Äret tÀvlade 34 deltagare, i Är var det 13 personer som lÀmnade in sina hemlagade köttbullar.

– Vi vet inte vad det beror pĂ„ att det inte Ă€r fler som Ă€r med och tĂ€vlar, sĂ€ger Gun Samuelsson.

Men det var inte bara köttbullar pÄ festen, programmet bjöd pÄ en hel rad av aktiviteter. Som bland annat grodspottning. Gustaf Kyllenbeck höll i den, och hade koll pÄ vems groda som kom lÀngst. Hos damerna var det Lina Alexandersson med 4,54 meter. Herrarna MÀrt de Nitsli med Ätta meter och hos barnen Freja Sjöberg och John Karlsson.

MAIS körde en femkamp och sÄlde lotter.

– Det Ă€r rĂ€tt sĂ„ bra med folk, sĂ€ger Martin Rosenqvist.

Det gÀllde bland annat att skjuta en boll genom olika hÄll, men Àven pilkastning med mera. Det blev mycket skratt och av barnen vann Ali, hos de vuxna blev vinnaren Felix Stejdahl.

24fitclub Mariannelund var ocksÄ representerad och bÄde vuxna och barnen kunde göra push-upps och tÀvlade i jÀgarstÀllning.

Rekordet i jÀgarstÀllning hade Emmelie Rickardsson-Braf.

– Det kom vĂ€ldigt mycket barn, sĂ€ger Johnny Johansson frĂ„n 24fitclub.

Stall Kosel frÄn Hult var pÄ plats med tre hÀstar. De körde hÀst och vagn och barnen kunde rida pÄ en stor hÀst och en ponny. Det uppskattades mycket av barnen och förÀldrarna.

Sedan var det prisutdelning och dĂ€r utsĂ„gs Ă„rets vinnare i köttbulletĂ€vlingen. Årets vinnare blev Karin Karlsson, pĂ„ andra plats hamnade Isabella Westerberg och tredje blev Pernilla Lilja.

PÄ kvÀllen blev det fest i öltÀltet och dÀr spelade Hunky Dory och Börje Bappelsin. Bandet som kommer frÄn Floby i VÀstergötland har blivit ett kultband pÄ hemmaplan. Showen blandar humor och musik i form av covers som alla kan sjunga med i visade sig gÄ hem i SmÄland ocksÄ.

AnsiktsmÄlning för barnen.
AnsiktsmÄlning för barnen.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!