Filip om Robinson-debuten: "Konstigt att se sig själv"

"Det känns lite konstigt på ett sätt och ibland glömmer jag bort att det är mig själv jag tittar på", säger Filip Johansson från Mariannelund, om hur det känns att se sig själv på TV, nu när Robinson startat.

Efter första tävlingen vinner lag syd ett tändstål och Filip Johansson blir eldansvarig. Men någon mat har de ännu inte fått. "När vi går in i dag fyra så har vi ransonerat så vi per dag delar på två kokosnötter på sex personer, så illa är det", säger Johansson.

Efter första tävlingen vinner lag syd ett tändstål och Filip Johansson blir eldansvarig. Men någon mat har de ännu inte fått. "När vi går in i dag fyra så har vi ransonerat så vi per dag delar på två kokosnötter på sex personer, så illa är det", säger Johansson.

Foto: TV4

Mariannelund2022-03-23 20:00

I början av mars stod det klart att Filip Johansson, uppvuxen på gården Rockan mellan Ingatorp och Mariannelund, var en av årets deltagare i årets upplaga av Robinson vars premiär sändes den 20 mars. Filip Johansson som är med i lag Syd berättar om det misstag som laget gjorde, när man lämnade all sin packning på en flotte. 

– Vi gjorde en helt katastrofal miss i första uppgiften. Jag tycker ändå vi hanterade det väldigt bra genom att vi inte går in och argumenterar kring vem som gjort fel.

Misstaget ledde till att första natten blev tuff för laget, som inte hade något material eller packning att bygga ett välfungerande läger med skydd mot väder och vind.

– När kamerateamet försvann och mörkret föll på, började det blåsa väldigt mycket och åska och det blev faktiskt ett ganska kraftigt regnoväder, berättar Filip.

Frusna, trötta och blöta efter en hård natt så möttes de av en fantastisk morgon.

– Vi gick upp på en liten klippa och från den såg vi hela havet, soluppgången och en jättefin regnbåge och det var en av de vackraste morgnarna, säger han och fortsätter:

– Vi fick en skänk från ovan också på morgonen. Vi hade inte hittat något att äta dagen innan men ovädret under natten hade gjort så kokosnötter hade fallit ner från träden.

undefined
Filip Johansson ingår i lag Syd och syns längst ner till höger.

Varje deltagare får ta med en personlig sak. Filip Johansson hade med sig en skäggkam. 

– Som van friluftsvandrare så kände jag att den här skulle komma mycket till användning, inte bara för mig utan även för andra. Att kunna gå undan och sitta på en plats och inte bara observera den vackra naturen utan göra något så enkelt som att kamma ut tofsarna i skägget gör att man kan få känna sig mer "connectad" med vardagen och civilisationen. 

Filip berättar skrattande det ironiska i att skäggkammen han haft med sig är gjord i trä.

– Jag har tagit med en träbit ut i naturen, det tänkte jag mycket på och jag vet att de andra skrattade åt mig när jag visade den.

undefined
"Min mamma berättar att hon får väldigt mycket folk som kommer fram och pratar om det med henne. Det är jättekul" säger Filip Johansson, om reaktionerna på hans medverkan i Robinson.

Hur har reaktionerna varit från omgivningen sen det börjades sändas på TV?

– Jag har fått väldigt positiv respons än så länge, men jag har också varit lite av en bifigur hittills. Min första inställning till Robinson var att försöka analysera rummet, det var en av mina taktiker att försöka lära känna människor innan jag började trampa dem på tårna för att undvika kommunikationsmissar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!