Målilla GoIF firar 100-årsjubiluem

Målilla GoIF fyller 100 år och inleder firandet med Fotbollens dag i samband med Målilla marknad.

Marknadsgeneral Håkan Pettersson ser fram emot att fältet ska fyllas med marknadsknallar. Samtidigt inleder MGoIF sitt 100-årsfirande med Fotbollens dag.

Marknadsgeneral Håkan Pettersson ser fram emot att fältet ska fyllas med marknadsknallar. Samtidigt inleder MGoIF sitt 100-årsfirande med Fotbollens dag.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2018-05-30 15:32

När en förening har uppnått en så aktningsvärd ålder som 100 år ska det förstås firas ordentligt. Hela året är det tänkt, med start nu på lördag när fotbollen sätts i fokus.

– Det känns fantastiskt rolig att vara igång på allvar, säger föreningens nytillträdde ordförande Mikael Karlsson. Vi vill lyfta fram båda idrotterna, så bandyn får sin hyllning vid seriepremiären den 17 november, samma dag som vi kommer att ha det stora jubileumsfirandet på kvällen.

Men först är det alltså fotbollen som får chans att visa upp sig, vid en aktivitet man valt att kalla Fotbollens dag. Alla lag får tid i "rampljuset". Lek & lär spelar och har kul, följt av P08 som spelar match mot Storebro, P05 möter Tjust IF FF och A-laget avrundar med seriematch mot Fagerhults AIK.

– Därefter tänder vi grillarna och hoppas att folk tar med sig picknickkorg och kommer till parken för att umgås, säger Mikael Karlsson.

Samtidigt är det dags för fotbollssektionens årliga tradition Målilla sommarmarknad, som far och son Håkan och Samuel Pettersson ansvarar för. De förväntar sig en solig och fin dag, med något för både stor och liten.

– Lite krångligt att få tag i knallar är det, sedan de nya skattereglerna genomfördes, men jag känner mig nöjd med utbudet, säger Håkan Pettersson. Det kommer finnas allt ifrån karameller, bröd, fisk och jordgubbar till leksaker och blommor. Nytt är mathantverk i form av chilisås från Skälshult gård och potatisspiraler från Mönsterås. För de minsta kommer det också att finnas en hoppborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!