"Något måste man ju göra" – Emma, 38, startade loppis

"Något måste man ju ha att göra, alternativet är att sitta och titta på väggen". Emma Nyberg i Målilla gjorde slag i starten och startade en trädgårdsloppis.

Emma Nyberg 38, i Målilla gjorde slag i saken och startade en loppis. "Något måste man ju ha att göra" säger hon, och jag gillar loppisar.

Emma Nyberg 38, i Målilla gjorde slag i saken och startade en loppis. "Något måste man ju ha att göra" säger hon, och jag gillar loppisar.

Foto: Olof Carlson

Målilla2022-04-07 10:00

Det vill säga, det är en trädgårdsloppis nu, men hon söker med ljus och lykta efter en lokal att etablera sig i på allvar.

Men till dess får det duga med ett bord och skylt.

– Men nu är jag i gång sedan ett par veckor tillbaka, säger hon.

Emma Nyberg kommer ursprungligen från Örnsköldsvik, men hamnade på krokiga vägar i Målilla. Och det är där hon startat sin trädgårdsloppis och håller öppet när vädret tillåter. Än så länge i all enkelhet, men som sagt, hon siktar högre.

Intresset för loppisar går dock betydligt längre tillbaka i tiden, Emma Nyberg berättar att hon tidigare hjälpt till hos både Erikshjälpen och Röda korset. Men nu är det alltså dags att starta eget. Och att det skulle bli en egen loppis var det aldrig någon tvekan om.

– Jag gillar loppisar, det är roligt med gamla saker och det är ännu roligare om man kan hitta något som någon annan i sin tur behöver. Det är mitt intresse, säger hon.

– Jag vill inte bara sitta och titta in i väggen. Jag vill göra något. 

Och med en loppis finns det alltid något att pyssla med. Hon lägger ut en hel del saker på sociala medier, och det har visat sig vara ett bra "skyltfönster."

– Där säljer jag en del, säger hon.

Än så länge är det dock lite glest mellan kunderna i Målilla, men hon håller tummarna för att det ska bli bättre framöver. Inte minst när storloppisen kommer igång på Atlantenområdet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!