Kommunal bonus till Dackarna efter SM-guld

Efter nÄgra ekonomiskt tuffa Är kunde Dackarnas ekonomiansvarige glÀdja sig över ökade biljettintÀkter under den framgÄngsrika sÀsongen i Är. Dessutom kan klubben nu se fram emot en guld-bonus frÄn Hultsfreds kommun.

GlÀdjen var stor nÀr Dackarna tog SM-guld i Är.

GlÀdjen var stor nÀr Dackarna tog SM-guld i Är.

Foto: Johannes Widergren

MĂ„lilla2023-10-26 09:22

Vimmerby Tidning har tidigare skrivit om att Dackarnas SM-guld i elitserien 2023 gav klirr i kassan. NÀr 6377 personer sÄg finalen pÄ Skrotfrag Arena i MÄlilla var det ett vÀlbehövligt ekonomiskt tillskott.

– Det lĂ€ttade upp tillvaron kan man sĂ€ga. Vi Ă€r inte bortskĂ€mda med sĂ„dana siffror pĂ„ vĂ„ra matcher. Det var ett vĂ€lkommet tillskott, sa Jon Lindberg, ekonomiskt ansvarig i klubbens styrelse, nĂ€r han intervjuades av tidningen efter skrĂ€llen.

Med slutspelet inrÀknat landade publiksnittet pÄ 2851 personer för hela sÀsongen. För klubben, som haft nÄgra tuffa Är ekonomiskt, var det vÀlkomna pengar.

Nu kan han och resten av styrelsen och hela klubben glÀdja sig Ät ytterligare ett ekonomiskt tillskott. Och det kommer frÄn Hultsfreds kommun.

I avtalet "Partner- & sponsoravtal för Elitserien mellan MĂ„lilla Motorklubb och Hultsfreds Kommun 2023 till 2025” stĂ„r stipulerat nĂ€r bonus ska delas ut. 

Varje bonustrappa Àr pÄ 21 500 kronor. En utfaller vid kvarsfinal, nÀsta vid semifinal och den tredje och sista vid final. Eftersom Dackarna tog hem allt detta fÄr de 64 500 kronor till klubbkassan.

Men utöver det finns ocksÄ en gyllene bonus om Dackarna vinner finalen. Och i Är blev det ju som bekant sÄ och dÄ tillkommer ytterligare 29 000 kronor. Totalt för klubben innebÀr det ett vÀlkommet tillskott om 93 500 kronor.

Även Coop i MĂ„lilla gratulerade till Dackarnas SM-guld.
Även Coop i MĂ„lilla gratulerade till Dackarnas SM-guld.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!