Traditionellt traktorrally i Lönneberga

Traktorrallyt i Lönneberga har så småningom blivit en tradition under Lönnebergaveckan. "Det här året är det fjärde gången", säger Göte Eklund, som tillsammans med Jan-Åke Hall och Göte Andersson är de tre män som står bakom arrangemanget.

De tre arrangörerna från vänster Göte Eklund, Jan-Åke Hall och Göte Andersson.

De tre arrangörerna från vänster Göte Eklund, Jan-Åke Hall och Göte Andersson.

Foto: Roelof Stroetinga

Lönneberga2018-07-29 19:43

Allt började för länge sedan med ett mopedrally, sedan kom det traktorer till och sedan fyra år deltar inte längre några mopeder utan man kör enbart med traktorer, mest veterantraktorer.

– Vi tar med en hel del passagerare. Vi har ingen föranmälan, så jag vet inte hur många det kan komma, säger Göte Eklund som själv kom med en stor ny Valtratraktor som drog en vagn med många bänkar på.

Till slut deltog tolv traktorer i rallyt och ett drygt trettiotal passagerare åkte med. Två av dem var Agneta Andersson med barnbarnet Rasmus Nilsson.

– Vi har åkt med alla gånger, det är så trevligt, säger hon. Det har blivit en tradition, man får komma ut i naturen, även om det luktar en del avgaser, men det vet vi ju i förväg. Så är det helt enkelt med gamla traktorer.

Starten var vid Lönneberga Boa och sedan gick färden upp mot Bockefall, vidare mot Djursbo, förbi Saxemåla, via Herrstorpet och Lindefall ner igen mot Lixerum där det var fikapaus med tipspromenad.

Sedan kring sjön Linden för att till slut komma fram till hembygdsgården. Där blev det prisutdelning på tipsrundan.

Traktorrally är alltid en träff där traktorentusiaster delar erfarenheter och nyheter med varandra. Bland annat kom Sören Carlsson från Hultsfred dit med en Grålle som han hämtat från Hagfors i Värmland.

Rasmus Nilsson, Gösta Svensson och Agneta Andersson, hon som har åkt med alla gånger.
Rasmus Nilsson, Gösta Svensson och Agneta Andersson, hon som har åkt med alla gånger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!