Sökinsats efter 20-åringen avslutas

På torsdagseftermiddagen avslutade polisen sin sökinsats efter den försvunne 20-åringen.

Foto: Jonathan Posluk

Linköping2018-09-20 19:28

Sökandet startade i Sjögestad i söndagseftermiddag. Men efter att mannens bil hittades i Sya har sökandet pågått där under några dagar.

Torsdagsmorgonen inleddes med en insats med fortsatt full styrka. Förutom polis, så har också hemvärnet och Missing people deltagit i sökandet.

Polisen har fått in två tips som gör gällande att en ensam man setts vandra i trakten mellan Sya och Västra harg. Den första iakttagelsen gjordes redan i söndags och den senaste under onsdagen.

– Vid något tillfälle ska en person ha sett när en man hämtade vatten vid en fastighet. Mannen såg inte ut att höra hemma i området, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Någon helikopter användes inte under torsdagen eftersom den fått tekniska problem och står på marken. Enligt Agnevik ska helikoptern hämtas med lastbil.

Sökandet pågick fram till 13.15 på torsdagen. Men då tog polisens räddningsledare beslutet att avsluta det man kallar räddningstjänsten.

– Det gör man eftersom man sökt så effektivt att bedömningen är att det inte går att hitta 20-åringen vid liv i området. Har han däremot tagit sig ut från sökområdet så är det sannolikt ingen fara för hans liv, säger Monica Bergström, också hon presstalesperson vid polisen.

Sökinsatsen har bedrivits med stöd av Lagen om skydd mot olyckor (LSO). När den nu avslutas innebär det också att hemvärnet avslutar sitt sökande.

Men letande kommer inte att upphöra helt.

– Vi fortsätter att söka honom, men inte så intensivt. Vi fortsätter att kolla upp vittnesuppgifter och söker också vittnen, säger Monica Bergström.

Missing People meddelar på torsdagskvällen att de fortsätter sitt sökande efter den försvunne 20-åringen.

Den försvunne 20-åringen har kort cendréfärgat eller mörkt hår och bär glasögon. Vid försvinnandet var han klädd i mörk tröja och mörka byxor.

Polisen tar emot tips på 114 14.

Flera polispatruller deltar i sökandet mellan Linköping och Mjölby.
Flera polispatruller deltar i sökandet mellan Linköping och Mjölby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!