Skulptur i sten och terrakotta

Magnus Ringborg är född och uppvuxen i Vreta kloster närmare bestämt på Brunnby gård. Hans intresse för konst väcktes när han gick på Högre Allmänna Läroverket i Linköping.

Peter Widén laddar för den sista separatutställningen i vår. Foto: Tommy Pettersson

Peter Widén laddar för den sista separatutställningen i vår. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2018-04-28 00:00

Vid den tiden började han att teckna illustrationer och karikatyrer till tidningar och senare också till bokomslag samt affischer. Han studerade grafik och oljemåleri på krogen Amerika under namnkunniga lokala konstnärer.

Avslutar våren

Ringborgs konstnärliga arbete satte fart efter studier i stenskulptur Konstnärernas kollektivverkstad i Bohuslän. Magnus är vittberest i sitt konstnärliga arbete med stenhuggning och bronsgjutning i Vietnam, Indien, Spanien och i Italien. I I Sverige har han huggit sten på Gotland och i Bohuslän. Han har även gjutit i brons i Nacka. Just nu är han verksam i sin ateljé i Hallmare i Västervik men i maj kommer han till Linköping för vernissage.

- Ringborgs "Skulptur i sten och terrakotta" blir den sista separatutställningen i vår på Galleri Blå och det är kul då att få hit en lokal konstnär. Dessutom är jag själv väldigt förtjust i skulpturer jag tycker att de tillför mycket i stadsrummet. Magnus Ringborg jobbar i sten, lera, brons, terrakotta och en mängd andra material , säger Peter Widén på Galleri Blå och tillägger att utställningen som börjar den 9e maj kommer att erbjuda en del överraskningar.

- Det blir spännande för jag vet inte exakt vilka skulpturer som han kommer med men jag vet att en del kommer att hänga och sväva i luften.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!