"Simhallsprojektet har skötts illa"

Nu kräver gruppledarna för M, C och KD en oberoende granskning och en särskild utredning av simhallsprojektet. Man anser att den S-ledda koalitionen har skött affärerna dåligt så här långt.

Paul Lindvall håller inte inne med kritiken av hur man hanterat bygget av den nya simhallen. Foto: Tommy Pettersson

Paul Lindvall håller inte inne med kritiken av hur man hanterat bygget av den nya simhallen. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2018-04-30 00:00

Med anledning av beskedet att kommunen väljer att bryta med den nuvarande entreprenören och gå ut på ny upphandling går oppositionen ut samfällt med kritik och kräver ett så kallat nödvändigt omtag kring simhallen.

Projektet har kapsejsat

Gruppledarna för M, C och KD anser att majoriteten låtit projektet haverera och hävdar att man har haft svårt med styrningen av projektet vilket leder till att första spadtaget för den nya simhallen försenas minst ett år.

- Det är beklagligt att vi hamnat i ett läge där projektet drar ut på tiden och kostnaderna ökar. Vi vill nu att kommunen tillsätter en oberoende granskning och utredning för att få reda på vad som gått fel under projektets gång och hur detta kunde ha undvikits. Detta för att undvika att andra stora projekt går samma väg till mötes som simhallen, dundrar moderaternas kommunalråd Paul Lindvall och fortsätter.

- Den här frågan har man hanterat riktigt illa från den S-ledda politiska ledningen därför måste vi ha en granskning. Men det bra att man gör en ny upphandling av entreprenör. Nu hoppas vi att man inser att det gått riktigt illa och själva tar initiativ till en granskning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!