Manifestation utanför Scan - står upp för djurens rättigheter - Vimmerby Tidning

Manifestation utanför Scan - står upp för djurens rättigheter

2017-02-11 11:55

Under fredagsförmiddagen gjordes en manifestation utanför Scans slakteri i Linköping. Sex djurrättsaktivister vakade utanför djurtransportsentrén under tre timmar i förhoppning om att få kontakt med djuren.

Manifestationen gick lugnt till väga, men de sex personerna som deltog under fredagen hade förhoppningar om att få en stunds kontakt med djuren som fördes in till slakteriet.

- Vi alla känner att det är så onödigt med massdödandet och därför har vi tagit det här initiativet, säger Martin Smedjeback som är en av initiativtagarna.

Inspiration från Kanada

Av de som manifesterade hade vissa tagit sig från andra delar av landet, bland annat från Lund i Skåne. Dels för att delta i manifestationen och dels för att delta i helgens vegomässa.

Inspirationen kommer ifrån Kanada och organisationen Pig Save Toronto. De besöker det lokala slakteriet varje vecka för att närvara under djurens sista stund i livet. Tanken är att nu starta något liknande i Linköping.

- Djuren som dödas går inte med på det. Vi undrar hur de kan ta sig den rätten att slakta oskyldiga djur och därför måste vi uppmärksamma det här och stå upp för deras rättigheter, säger Jessica Thiel som också är en av initiativtagarna.

Martin Smedjeback säger att de inte genomför manifestationen som en protest mot de som arbetar på Scan, utan för att uppmärksamma allmänheten på det massiva våld mot djuren som alla är delaktiga i.

- Vi ser att allt fler gör liknande saker för att stödja djurens rättigheter och det vill vi också, säger han.

Manifestation utanför Scan - står upp för djurens rättigheter

Genom att kommentera på Vimmerbytidning.se så godkänner du våra regler