Linköpingsbor köper känt bageri

Första november får Ronaldos stenugnsbageri två nya ägare. De lokala entreprenörerna, Tommy Kullman och Karl Högquist, kliver då in för att fortsätta driva bageriet som startade surdegstrenden i Linköping.

Foto: Louise Åsenheim

Linköping2018-09-04 16:40

Det var i våras som Ronaldo Dias och hans fru Josephine Schultzberg berättade om sina planer att sälja verksamheten som de drivit sedan starten 2010. Sedan bageriet öppnade i januari 2011 har verksamheten utökats från en bageri- butikdel till ytterligare två butiker, varav det ena också är ett café.

Ronaldo själv kommer att arbeta kvar i företaget i åtminstone ett år. Att hitta rätt köpare har varit viktigt för Ronaldo Dias och hans familj. Nu är de glada över att de har lyckats.

– Det är så kul att få lämna över till några som vill fortsätta på ett bra sätt, tycker Josephine Schultzberg.

I Tommy Kullman och Karl Högquist har de hittat rätt, tycker hon. Tommy Kullman är ursprungligen från Gotland och har drivit både kafé och restaurang på ön.

– Men jag måste nog betrakta mig som östgöte nu eftersom jag bott så många år i länet, både i Åtvidaberg och Linköping, säger Tommy Kullman och tillägger: Men på sommaren är jag gotlänning.

Tommy Kullman har jobbat tillsammans med sin partner, och tillika systerson Karl Högquist, tidigare.

Varför vill ni ta över Ronaldos?

– Inte så konstigt, det är ett bra bageri och ett bra varumärke. Jag känner till dem sedan tidigare och fick nys om att det var till salu. Min systerson och jag har drivit restaurang ihop på Gotland i fyra år och jag har också haft café på Gotland i tio år. Man måste hitta på något helt enkelt, inte bara gå och slå dank, säger han.

Någon större förändring för kunderna blir det inte, enligt Tommy Kullman.

– Jag tror knappast de kommer att märka något, vi ska smyga igång. Det är viktigt att inte göra allt för stora förändringar på en gång

Men det finns planer, framförallt finns ett behov av en större och mera ändamålsenlig lokal för bageridelen. En utveckling av caféverksamheten finns det också planer på och kanske lite catering. Tiden får utvisa vad det blir.

Projektet Bread and paper som Ronaldos driver tillsammans med Corren ska fortsätt precis som tidigare, enligt Tommy Kullman.

Första november sker själva ägarbytet och det är en del att göra fram till dess. Just nu handlar mycket om att presentera sig för personalen.

– Självklart är det inte minst viktigt. Personalen är ju vår största resurs.

Ronaldo Dias tillsammans med Karl Högquist och Tommy Kullman som tar över bageriet.
Ronaldo Dias tillsammans med Karl Högquist och Tommy Kullman som tar över bageriet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!