Sveriges bästa pizza ska koras

Vem gör Sveriges bästa pizza? Pizzabagare från olika städer runt om i landet ställer upp i Pizza Champion Cup 2018. En av de deltagande är Vojin Bozovic, som arbetar på pizzeria Adriatic i Linköping.

Pizzorna bedöms utifrån bästa smak, utseende, kreativitet och utförande. Foto: Max Elofsson

Pizzorna bedöms utifrån bästa smak, utseende, kreativitet och utförande. Foto: Max Elofsson

Foto:

Linköping2018-03-07 17:10

Mike Arvblom, som är världsmästare i pizzabakning, startade Pizza Champion Cup 2016. Pizza Champion Cup 2018 är indelat i två tävlingar. Den ena sker på Malt, mat och destillat på Stockholmsmässan den 17 mars och den andra på Göterborg Vin och deli på Svenska Mässan den 20 april.

I tävlingen får alla pizzabagare möjlighet att delta i en tävling med flera olika pizzabaknings-kategorier, visa upp sina färdigheter och vinna priser. Under mästerskapet träffas många pizzabagare för att utbyta kompetens och kunskap om pizza och trender.

Under varje deltävling kommer en professionell och pizzakunnig jury vara på plats för att bedöma varje deltagares pizza efter bästa smak, utseende, kreativitet och utförande. Det kommer att utdelas guld, silver och brons-medaljer samt ytterligare diplom till vinnare i kategorier så som bäst val av råvaror, bakat med kärlek, bäst ostblandning, bäst tomatsås, bäst och frasigast pizzabotten och mest uppfinningsrik pizza.

Vinner VM-plats

Bland de deltagande finns Vojin Bozovic från Adriatic i Linköping. Han ställer upp i kategorierna Sveriges bästa Margherita-pizza, Sveriges bästa glutenfria pizza, Sveriges tuffaste pizzakartongsvinkare 30 centimeter, Sveriges bästa gourmetpizza, Årets pizzakock 2018, Sveriges snabbaste pizzabagare och Sveriges tuffaste pizzakartongsvikare 60 centimeter.

Vinnaren i Sveriges bästa gourmetpizza får resa till Parma i Italien nästa år för att tävla vidare i finalen i det officiella pizzabaknings-världsmästerskapet. Pizza Champion Cup är Sveriges enda officiella pizzabakningstävling inför VM och EM i Italien samt Sveriges absolut största pizzatävling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!