Privatpersoner påbörjade släckning

På tisdagskvällen larmades räddningstjänsten om en skogsbrand några kilometer söder om Ekenäs slott. När de kom fram hade flera privatpersoner redan påbörjat släckningsarbetet.

Linköping2018-07-31 19:46

Vid 19.30-tiden på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten ut till ett område mellan Rolgen och Knutstorp, cirka fyra kilometer söder om Ekenäs slott, där en skogsbrand brutit ut. Brandområdet täckte initialt cirka 50 gånger 100 meter, och kom som mest att omfatta omkring en hektar, enligt räddningstjänsten.

Räddningstjänsten satte direkt in styrkor från två olika stationer, och kunde strax före klockan 22 meddela att de var klara på plats.

– Precis nu har vi lämnat platsen, så vi lämnar över till markägaren som kommer ha bevakning där under natten. Vi har släckt ner och blött ner ordentligt, så vi känner oss trygga i det, säger Stefan Hagdahl, inre befäl på Räddningstjänsten i Östra Götaland.

Var det en privatperson som larmade om branden?

– Ja, det var en privatperson som larmat. De hade påbörjat släckning också innan vi kom, med brandsläckare. De har gjort ett bra jobb, och kunde guida oss så att vi kom rätt, säger Stefan Hagdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!