LiU-studenter tävlar om poddkontrakt

Fyra podcasts, producerade av studenter vid Linköpings universitet, tävlar om ett kontrakt med den etablerade podcastplattformen Bauer Media. Poddarna ligger till och med den 8 maj uppe för lyssning på universitetets hemsida, och det är antalet röster från lyssnarna avgör vem som vinner.

Linköping2018-04-16 22:00

I höstas startade en ny fristående kurs på halvfart vid Linköpings universitet som heter Podcast- ljudgestaltning, dramaturgi och produktionsvillkor. 15 studenter antogs till kursen.

Testar i skarpt läge

För att ge studenterna chans att prova sina podcasts i skarpt läge arrangerar universitetet nu en tävling i samarbete med Bauer Media. Bauer Media är hemvist för poddar som exempelvis David Batras podcast, Mordpodden och Historiepodden.

Studenterna har under våren fått presentera sina podcasts och hur de arbetat med dem. De har visat trailers, pilotavsnitt, körschema och redogjort för vilka de kan tänka sig att samarbeta med och vilka samarbetspartners som inte skulle passa lika bra i just deras podcasts. Utifrån detta har fyra podcasts valts ut.

Människor i skymundan

Poddarna heter Fobollskärlek, Mannen med den gula rocken, Två rum och kök och Minnets melodi. Tysta eldsjälar inom svensk fotboll lyfts fram, följetongsdrivna historier berättas, olika sätt att bo på tas upp och det berättas om människor som levt längre än de flesta genom ögonblick som gjort skillnad och musik som betytt mycket.

-Vi är vana vid att förknippa poddar med två kändisar som sitter och pratar med varandra. Jag har märkt en mättnad av det bland mina studenter. Här är det människor som vi i vanliga fall inte hör något om, men som jobbar i bakgrunden som kommer fram, säger kursansvariga Annelie Norberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!