Hon blir talesperson i Miljöpartiet

I höst valdes Rebecka le Moine in som riksdagsledamot för Miljöpartiet. Nu antar hon rollen som partiets talesperson för biologisk mångfald.

Rebecka le Moine (MP) ska driva opinion i frågan om biologisk mångfald.

Rebecka le Moine (MP) ska driva opinion i frågan om biologisk mångfald.

Foto: Pressbild

Linköping2018-11-23 19:06

Det är en ny post som Rebecka le Moine tror har skapats för att få upp frågan om biologisk mångfald på dagordningen.

– Jag tror att frågan om biologisk mångfald har hamnat litegrann i skymundan. Det rapporteras cirka åtta gånger mer om klimatet än om biologisk mångfald i media. Det här har gjort att när man pratar miljöpolitik så är det i princip klimatpolitik vi pratar. Jag har själv känt en saknad av det här. Det här är för att samla kraft, vi måste lösa de här problemen tillsammans, säger Rebecka le Moine.

Bara att posten finns, menar Rebecka le Moine, signalerar att Miljöpartiet tar frågan på största allvar. Det hon kommer att göra i rollen är att föra talan i politiska paneler, debatter och seminarium och driva opinionen.

– Biologisk mångfald har alltid varit en viktig sak för mig. Ända sedan jag var liten har jag känt att jag har velat jobba med det. Men ju mer jag har lärt mig när jag har studerat naturvårdsbiologi och lärt mig om exploateringen av djuren, så har jag blivit ännu mer frustrerad och engagerad i frågan, säger Rebecka le Moine

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!