Gamla Linköping blir konsertarena

I slutet av augusti kommer Visit Linköping & Co i samarbete med City to City att arrangera tre konsertkvällar på Folkparksteatern i Friluftsmuseet Gamla Linköping. På scen står Nationalteaterns Rockorkester, Stiftelsen och Säkert!.

I augusti kommer Nationalteaterns rockorkester, Stiftelsen och Säkert! hit. Foto: Fanny Miles

I augusti kommer Nationalteaterns rockorkester, Stiftelsen och Säkert! hit. Foto: Fanny Miles

Foto:

Linköping2018-04-03 00:00

2015 flyttades Parkteatern i Folkets Park till friluftsmuseet. I år blir Folkparksteatern spelplats för svensk livemusik och under tre sensommarkvällar arrangeras konserter i denna historiska och unika miljö.

- Som Linköpings besöksnäringsbolag är det här ett led i vårt arbete med att göra Linköping till en ännu mer attraktiv sommarstad. Att arrangera konserter på ett av regionens största besöksmål känns riktigt inspirerande. Det blir en perfekt inledning och avslutning på Stadsfesten, säger Anders Thorén, eventproduktionschef på Visit Linköping & Co i ett pressmeddelande.

Tina Karlsson, chef för Friluftsmuseet Gamla Linköping, gläds också.

-Det är fantastiskt roligt att kunna bjuda på svensk samtida musik i vår fina folkparksmiljö. Jag hoppas många Linköpingsbor tar tillfället i akt att återuppleva känslan av folkpark, kommenterar hon.

Spelschema:

18 augusti, Nationalteaterns rockorkester

19 augusti, Stiftelsen

30 augusti, Säkert!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!