Fräck stöld av unik cykel

Mitt på ljusan dagen försvann den unika tävlingscykeln, värd cirka 80 000 kronor. Precis utanför butiken. "Man blir ju chockad", säger affärsinnehavaren Christer Gustavsson om den fräcka stölden.

Cykeln, av märket Lapierre, uppgavs vara värd cirka 80 000 kronor. Christer Gustavsson på Västra cykelaffären säger att de kommer stå för kundens självrisk.

Cykeln, av märket Lapierre, uppgavs vara värd cirka 80 000 kronor. Christer Gustavsson på Västra cykelaffären säger att de kommer stå för kundens självrisk.

Foto: privat

Linköping2018-10-23 17:20

– Det var en av våra anställda som skulle börja jobba med cykeln, så han frågade mig om jag flyttat på den. "Nej, den ska ju stå där", sa jag. Så man blir ju chockad, uppger en förbluffad Christer Gustavsson, ägare av Västra cykelaffären.

Stölden av mountainbikecykeln skedde mitt på ljusan dagen mellan ungefär 12.45 och 14.00, precis utanför butiken. Liksom många andra cykelhandlare ställer de ut de cyklar de inte arbetar med för tillfället, eftersom utrymmet inne i butiken är begränsat.

– Den var låst med ett riktigt rejält lås, två vajrar som gick igenom tre cyklar plus den här. Sen var den låst med ett godkänt lås på ytterkant, och det måste du såga av. Men de har klippt kättingen, så de måste ju ha någon stor bultsax med sig.

Cykeln, som Christer Gustavsson beskriver som "en ren tävlingsmaskin", var enligt uppgifterna i polisanmälan värd cirka 80 000 kronor. Att det bara var just den cykeln som försvann tyder på att det var tjuvar "som visste vad de ville ha", fortsätter butiksägaren.

– Så det är ju lite tråkigt. Men man kommer aldrig kunna sälja den i Sverige. För det finns ingen i Sverige som är likadan, och de växer ju inte på träd direkt de där cyklarna.

Men utomlands kanske den går att sälja?

– Utomlands kan den nog säljas, men i Sverige finns det inte en chans.

Från polisens sida hade man på tisdagseftermiddagen ännu inte börjat arbeta med fallet, men de kunde bekräfta att en anmälan kommit in. Om det skett liknande stölder den senaste tiden är inget som presstalespersonen Monica Bergström känner till.

– Det finns ju ligor som åker runt och plockar cyklar, absolut. Huruvida det var så i det här fallet kan jag inte säga. Men visst, om det är en väldigt speciell cykel kan det hända att någon vet om att det är en attraktiv modell, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!