Eget behov av solskydd väckte idé till växande verksamhet

Anders Björn upplevde sitt nybyggda hus som för varmt om sommaren och insekter som mygg tog sig in in om han hade fönstret öppet. Han letade och när han hade hittat funktionella myggnät och mörkläggningsdukar tänkte han att fler kunde vara i behov av det. Så väcktes idén till verksamheten Markisdesign, en verksamhet som växer och nu breddar sig.

Anders Björn har själv ett pergolatak över sin altan. Foto: Carolina Fransson

Anders Björn har själv ett pergolatak över sin altan. Foto: Carolina Fransson

Foto:

Linköping2018-04-19 18:30

Anders är företagare sedan lång tid tillbaka. Han har drivit en grossistverksamhet inom dagligvaruhandeln i 15 år. För sju år sedan startade han utöver det Markisdesign, där han är en av två delägare. Det var när han själv sökte myggnät och solskydd som han kom i kontakt med ett företag i Tyskland som sålde produkter som han fastnade för.

-Jag hittade en genomtänkt lösning som jag tänkte att fler borde vara intresserade av, så jag tog hela produktionen hit till oss, berättar han.

Vi träffas hemma hos Anders i Ljungsbro där han har sina egna produkter i huset. Produkterna visas på företagets hemsida och företaget gör sedan hembesök hos kunderna för visning och mätning innan beställning.

När företaget startade för sju år sedan inriktade de sig på försäljning av myggnät och mörkläggningsdukar till privatpersoner. Tre år senare breddade Anders verksamheten och tog in markiser och pergolatak för försäljning, främst till restauranger.

- Nu har efterfrågan på dessa produkter ökat även hos privatpersoner, vilket känns positivt. Vi satsar nu för att klara efterfrågan, vilket bland annat betyder att vi är i behov av att anställa personal. Det rör sig om ett antal personer, och framför allt nu inför sommarsäsongen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!