30 studenter får IT jobb

Linköpings kommuns digitaliseringsarbete fortsätter med oförminskad styrka. Nu ska det göras en extra stor satsning på studentmedarbetare.

Linköping2018-04-09 15:30

Totalt får cirka 30 studenter möjlighet att jobba deltid inom kommunen och de flesta jobb finns inom digitalisering där studenter bland annat får möjlighet att utveckla digitala tjänster och jobba med etableringen av kommunens nya kontaktcenter.

Trappa upp digitaliseringen

Den extra satsningen på studentmedarbetare görs eftersom det finns ett stort behov av att trappa upp arbetet med digitaliseringen i kommunen. Studentmedarbetarna kommer bland annat att kunna jobba med utvecklingen av digitala tjänster, etableringen av nya kontaktcentret och arbetet med att förbättra webb och intranät.

- Var sjätte kommuninvånare är student och Linköpings universitet är en viktig samarbetspartner. För oss som kommun gäller det att ta tillvara studenternas engagemang och kompetens. Därför är vi glada att vi i år kan satsa extra mycket resurser på att rekrytera studentmedarbetare inom framförallt digitaliseringsområdet. Det här är en Sverige unik satsning och ett sätt för Linköping att ta ledning i digitaliseringen av Sverige, säger digitaliseringsdirektör Jakob Algulin.

Visstidsanställningar

Kravet för att bli studentmedarbetare är att man som student påbörjar eller går det sista utbildningsåret inom respektive program. Anställningsformen är en visstidsanställning motsvarande cirka 20 procent beräknat på heltid under två terminer med start augusti/september 2018.

- Att jobba som studentmedarbetare ger möjlighet till arbetslivserfarenhet. Dessutom är det viktigt för oss som kommun att visa att vi är en attraktiv arbetsgivare. Förhoppningsvis kan vi locka fler studenter att stanna kvar i Linköping och söka jobba inom kommunen efter avslutad examen, säger personalstrateg Faiz Jaber, som är ansvarig för studentmedarbetarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!