Trivselkväll för LSS-deltagare och anordnare

I dag är det 19 personer inom LSS-verksamheten som delar på 18 praktikplatser. I veckan hölls en trivselkväll för deltagare, personal och ansvariga ute på företagen.

Deltagare, personal och företgare träffades på Bergdala

Deltagare, personal och företgare träffades på Bergdala

Foto:

Kisa2018-08-26 09:00

– Det var första gången som vi hade en trivselkväll. Vi var närmare 20 personer och hade en jättetrevlig kväll, säger Lena Schelander som under många år jobbat inom LSS-området.

Lena är sedan årsskiftet praktiksamordnare.

– Jag jobbar en dag i veckan med att skaffa kontakter med företag och att försöka hitta rätt plats för våra personer. Jag har ständig kontakt med praktikplatserna och praktikanterna.

Lena har även ett tätt samarbete med AMI:

– Det är viktigt med samarbetet då vi jobbar lite lika med att hitta företag med mera så vi inte springer till samma arbetsplatser.

På plats under kvällen var även Katarina Johansson som är ny som arbetsledare inom LSS. Jenny Sohlmér är chef för LSS-verksamheten.

– Vi försöker hjälpas åt och detta är något vi kommer att försöka jobba med kontinuerligt framöver, sa Katarina Johansson.

Lena Schelander vände sig till anordnarna av praktikplatser:

– Det är här ni är en stor tillgång för att vara öppna och ta emot och våga prova våra praktikanter hos er. Det är jättevärdefullt. Vi ser ju hur våra deltagare växer och trivs hos er.

Totalt är det 19 personer som är inskrivna i LSS och som delar på 18 praktikplatser.

– Ett flertal av våra deltagare är ute och jobbar allt ifrån några timmar i veckan till 40 timmar i veckan. Några är inne i våra inriktningar men även de har lite praktik, säger Lena Schelander.

Daglig verksamhet på Bergdala har funnits sedan 1988 och 30 år senare är verksamheten lika populär bland deltagarna.

– Dels får man prova på ett riktigt jobb och så utvecklas individen som är ute på praktikplatsen. En av deltagarna har en tjänst och delar ut post till kommunens olika verksamheter, säger Lena Schelander.

Nu vill Lena Schelander och Katarina Johansson att det blir tätare med träffarna.

– Det vore väldigt spännande om vi tillsammans med anordnare ute på praktikplatserna kunde ha lite nätverkssamverkan där man kan ge tips på andra eller prata med andra företagare som skull kunna öppna upp för att ta emot praktikanter, säger Lena Schelander.

Praktikplatserna som deltagarna har är inom bland annat restaurang, lantbruk, kyrkan, café, second hand och dagvaruhandel.

– Det är det som är så bra att vi har flera olika inriktningar att välja på men vi vill ha flera praktikplaster för våra deltagare, säger Lena Schelander.

Lena Schelander är sedan årsskiftet praktiksamordnare
Lena Schelander är sedan årsskiftet praktiksamordnare
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om