Prisas av Rotary: "Jag får nästan rama in motiveringen"

Han har skrivit två böcker om Kisa BK – och har en gedigen journalistisk gärning i bagaget. För det prisas och uppmärksammas nu Torbjörn Lindqvist av Kisa Rotaryklubb.

Torbjörn Lindqvist, journalist och författare, prisas nu av Kisa Rotaryklubb – bland annat för sina böcker om KBK.

Torbjörn Lindqvist, journalist och författare, prisas nu av Kisa Rotaryklubb – bland annat för sina böcker om KBK.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-04-30 09:36

I början av 1960-talet instiftade Rotary-medlemmen Gustaf Sundström en premiefond. Med pengar ur denna, numera 5 000 kronor, uppmärksammas årligen en person, organisation eller förening som gör eller har gjort något betydelsefullt för lokalsamhället. Förra året var det Laila och Börje Carlsson i Horn som prisades. I år har turen gått till journalisten och författaren Torbjörn Lindqvist.

– I höstas kom han ut med sin andra bok om Kisa BK och om utvecklingen i samhället. Det är verkligen nutidshistoria. Hela kommittén var enig om beslutet, förklarar presidenten Karin Skärby.

undefined
Här tar Torbjörn Lindqvist emot premiefondsutmärkelsen från Rotarys nuvarande president Karin Skärby.

I klubbens motivering står det bland annat att hans böcker på ett engagerande sätt tillgängliggör Kisa BK:s och samhällets historia – och att böckerna bidrar till en stolthet över att leva och verka i Kindabygden. "Torbjörn Lindqvist är en god representant för journalistkåren och en värdig mottagare av årets premie", skriver Kisa Rotyrklubb.

– Jag blir såklart väldigt glad över att uppmärksammas på det här sättet och det är oerhört fina ord i motiveringen måste jag säga. Jag får nästan rama in dem, konstaterar Lindqvist.

undefined
Här, under ett boksläpp, pratar Torbjörn Lindqvist om ett av sina första minnen från fotbollen, att han ville bli som Sven-Erik Karlsson, målvakt i Malexander. Karlsson närvarade i publiken.

Lindqvist jobbar just nu på en ny bok tillsammans med Per Svensson Borrud, som år 2022 firar 50 år som fotograf.

Vad ska du göra med fondpengarna?

– Dels ska jag använda dem till att hitta på något kul när samhället öppnar upp igen, men jag ska också skänka en del till Mount Elgon-föreningens arbete i Kimilili, svarar Lindqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!