Handlarnas dag avslutar sommarens "levande torg"

Sommarens sista Levande torg

Besökarna underhölls denna fredag av det lokala dansbandet Martinoz.

Besökarna underhölls denna fredag av det lokala dansbandet Martinoz.

Foto: Morgan Karlsson

Kisa2018-08-03 22:00

Varje fredag innebär ett nytt levande torg i Kisa under juli månad. Dessa fredagar har sin speciella prägel och det som avslutar det hela är "Handlarnas dag".

– Detta är en tradition som vi hoppas kunna fortsätta med. Kisas "Levande torg" känns som ett vinnande koncept, både för samhället som för handeln. Dessutom är det trevligt med de olika inslagen. Traditionsenligt så väntar även i år vår torgfest. Då vi gärna vill ge tillbaka något till våra kunder och invånare så arrangeras det hela med hjälp av avkastningen från lotteriet som är inför julhandeln, berättar Johan Isaxon från Kisa Handel och service.

– I år är denna fest flyttad till Wärdshuset där det tidigare "Tingshustorget" knyter an det hela. Vi hoppas på det bästa även här, och att besökarna tar sig de extra metrarna för att komma till "Torgfesten på Wärdshuset", avslutar Isaxon.

Ute på torget hade dagens underhållare tagit plats och slog igång takten inför den första låten. De som underhöll för tredje året, var det lokala dansbandet Martinoz. De blandade dansband och country och publiken såg ut att njuta i bänkarna framför scenen. Under en paus för bandmedlemmarna Martino Boren och Gösta Gustavsson intog Ellen Isaxon scenen med sin keyboard. Denna tjej börjar snart sitt tredje år på ett musikgymnasium i Linköping och hennes erfarenhet och kunskap märktes tydligt under låtarna som även här var av blandad genre.

Runt om på torget fanns de trogna knallarna och det finns ett stort utbud av varor. En lockande matdoft kom från KindaMats vagn där de erbjöd en god lunchtallrik med lokala råvaror.

För dagen fick Martino Boren och Gösta Gustavsson hjälp av nästa generations musiker Sixten, (Borens son).
För dagen fick Martino Boren och Gösta Gustavsson hjälp av nästa generations musiker Sixten, (Borens son).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om