Duon om skulderna: "Han har skött sina uppdrag"

Intentionen att försöka ta över makten i Kinda påverkas inte av Lars Karlssons (L) avgång. Det meddelar hans politikerkollegor Christer Segerstéen (M) och Anders Ljung (C).

Christer Segerstéen (M) och Anders Ljung (C) menar att avgående Lars Karlsson (L) har gjort ett bra jobb som vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Christer Segerstéen (M) och Anders Ljung (C) menar att avgående Lars Karlsson (L) har gjort ett bra jobb som vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kisa2021-01-05 20:00

Vård- och omsorgsnämndens ordförande i Kinda, tillika kommunstyrelsens vice ordförande, har alltså stora skulder hos Kronofogden - närmare bestämt 175 000 kronor. Kort efter vårt avslöjande ringer vi upp de politiker som tillsammans med Lars Karlsson, för bara några veckor sedan, presenterade ett nytt politiskt samarbete och styre i kommunen.

– Jag har inte haft en aning om det här, det var en nyhet för mig rakt igenom. Något som jag vill poängtera är dock att hans privata ekonomiska situation inte har påverkat hans politiska uppdrag negativt. När jag pratar med ledamöterna i vård- och omsorgsnämnden tycker de att han har gjort ett bra jobb, konstaterar Segerstéen och fortsätter:

– Däremot är den här typen av skulder givetvis en belastning i det här sammanhanget.

Kommunfullmäktiges ordförande Anders Ljung (C) är även han inne på samma spår:

– Det är en tragisk och sorglig historia när det blir på det här viset. Visst är det inte lämpligt att han sitter kvar när såna här saker kommer fram men det är ingenting som har slagit igenom i nämnden. Där har han skött sina uppdrag som han ska.

undefined
Strax innan julhelgen meddelade Lars Karlsson (L), Christer Segerstéen (M) och Anders Ljung (C) att deras tre partier vill ta över makten i Kinda. Så är fortfarande fallet.

Påverkar detta ert försök till maktskifte?

– Nej det tror jag inte. Det här är något som de får reda ut inom Liberalerna för att sedan lämna fram ett förslag på hur de vill komma tillrätta med hans avgång, svarar Ljung medan Segerstéen fortsätter:

– Det blir helt enkelt ett nytt liberalt namn som kommer in och det påverkar inte skiftet. Vi är väl ännu mer övertygade om att det behövs en ny politisk styrning när man har sett de turer som varit den senaste veckan.

Men kan inte förtroendet för er konstellation påverkas negativt?

– Det spiller över givetvis, det kommer man inte ifrån, men jag hoppas ändå att vi kan genomföra det här, svarar Ljung.

Både Segerstéen och Ljung är kritiska till den senaste veckans turer kring felaktigt utbetalda politikerarvoden.

– Det har varit hårda angrepp. Det finns all anledning för politikerna som har varit ute och krävt en rättslig process att fundera över sitt agerande. Man måste beakta att det finns en människa bakom politikern, menar Segerstéen.

– Frågan kring politikerarvoden har gått över från politik till att handla mer om personangrepp. Som jag ser det är frågan om arvoden utagerade då vi beviljats ansvarsfrihet en gång i tiden, avslutar Ljung.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!