Det gjorde Kennet för vinstpengarna

Förra året var det Kennet Petersson från Tidersrum som blev den stora vinnaren av Kisaruschen. Där vann han 30 000 kronor i presentkort och han köpte bland annat en sticksåg och mat.

Förra året var det Kennet Petersson som vann storvinsten på Kisaruschen.

Förra året var det Kennet Petersson som vann storvinsten på Kisaruschen.

Foto: Lars-Göran Bexell

Kisa2019-12-11 10:00

– Det var inga problem att göra av med dem, säger han.

Kennet Petersson brukar delta i Kisaruschen och under förra året lämnade han omkring 30 lotter i sitt namn. När det blev dags för den traditionsenliga dragningen på Stora torget i Kisa på nyårsafton, var han inte på plats.

Handlarna i Kisa, som står bakom Kisaruschen, ringde då till Kennet Petersson. Det var Handlarnas sekreterare Leif Johansson som ringde och Kennet Petersson blev minst sagt förvånad.

– Jag trodde ju inte att jag skulle vinna, men jag fick besked om att jag hade vunnit när de ringde och var det förstås roligt, säger Kennet Petersson.

Så snart han hade nåtts av den glädjande informationen, tog han bilen in till Kisa för att motta priset. Väl där fick han ta emot ett diplom och presentkort till ett värde om 30 000 kronor. Presentkortet kunde han nyttja i de butiker som var en del av Kisaruschen då och Kennet Petersson berättar att det mesta gick åt i livsmedelsbutikerna.

– Jag levde precis som vanligt, men mitt vanliga bankkonto stod still tills vinstpengarna var slut. Så det mesta gick åt att köpa de vanliga vardagssakerna som mat, men jag köpte även en sticksåg på Allert, säger Kennet Petersson.

Kisaruschen fortsätter även i år och den 27 december är sista dagen att lämna in sina lotter. Precis som tidigare år kommer en ceremoni att hålla på Stora torget på nyårafton.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!