Blev årets nyföretagare 2017 – nu är konkursen inledd

För fyra år sedan kunde de titulera sig årets nyföretagare i kommunen men nu, i början av 2021, tog det stopp. Lindhem AB, med ett tiotal anställda, har försatts i konkurs.

Peter Gustafsson, som äger Lindhem AB med sin fru Jenny, vill inte kommentera konkursbeslutet.

Peter Gustafsson, som äger Lindhem AB med sin fru Jenny, vill inte kommentera konkursbeslutet.

Foto: Arkiv/Lena Dahlberg

Kisa2021-03-02 16:00

"Jag hänvisar alla kommentarer till vår konkursförvaltare", säger ägaren Peter Gustafsson när vi når honom via telefon. År 2013 registrerade han företaget som under några få år expanderade snabbt. I samband med 2017-års utmärkelse som årets nyföretagare i Kinda sysselsatte företaget, som var verksamt inom bland annat bud- och transportbranschen, 27 personer. Enligt offentlig statistik omsattes nära 15 miljoner kronor år 2019 och nära 20 miljoner kronor året innan.

– En konkurs är inledd och vi försöker i detta nu att bilda oss en uppfattning om läget. Jag kan inte säga så himla mycket mer, förklarar konkursförvaltaren Kristian Jensen, vid Kihlstedts Advokatbyrå.

Har det gått illa ekonomiskt för företaget?

– Det är en riktig bedömning, det hade inte blivit någon konkurs annars. När det gäller orsaker och sånt kan jag inte uttala mig ännu – det är alldeles för tidigt. Exakt hur det ser ut ekonomiskt kan jag inte heller berätta.

undefined
Konkursförvaltaren Kristian Jensen, vid Kihlstedts advokatbyrå, håller just nu på att skapa sig en uppfattning om läget för Lindhem AB.

Vad blir nästa steg i konkursen?

– Det vi gör nu är att se om det finns någon del av verksamheten som går att överlåta eller sälja, om det finns intresse att driva den vidare. Annars handlar det om att sälja ut egendomen.

Enligt Jensen har konkurserna hittills under 2021, trots pandemin, minskat i länet i jämfört med 2020.

– Bara under februari minskade antalet konkurser med åtta procent. Sedan är det ju vissa branscher som är mer utsatta under pandemin än andra, avslutar Jensen.

Karta: Lindhem i Kinda AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!