Även den fjärde lokala marknaden blir av

Under de två gångna pandemiåren har samtliga lokala marknader i Kinda ställts in. I förra veckan rapporterade vi om att åtminstone tre av fyra blir av i vår. Nu har beslutet fattats även för den fjärde.

Sedan 1960 har Kise Marken arrangerats regelbundet. Under pandemin har marknaden ställts in, men i år är det återigen dags.

Sedan 1960 har Kise Marken arrangerats regelbundet. Under pandemin har marknaden ställts in, men i år är det återigen dags.

Foto: Lars-Göran Bexell

Kisa2022-02-24 17:37

Nu har Lions club i Kisa fattat ett beslut om årets upplaga av Kise Marken – den blir av. Den 14 maj är det dags.

– Äntligen, får man väl säga, utbrister Peder Kindén, marknadsgeneral, när vi når honom per telefon.

Han fortsätter:

– Vi har varit lite kluvna, men när vändningen kom för ett par veckor sedan så kände vi att det är bättre att vi försöker. Men vi är lite sent ute, vi brukar börja redan i november-december med planeringen. Det är rätt mycket förarbete, det går inte att börja veckan innan.

undefined
Peder Kindén är marknadsgeneral. Han medger att de är sent ute med planeringen, det till följd av pandemin. "Knallarna brukar börja anmäla sig vid den här tiden, i slutet av februari och början av mars. Vi måste ju veta i god tid hur många knallar det blir för att kunna planera gatan", säger han.

I nästa vecka ska de ansvariga för marknaden träffas och påbörja planeringen på allvar. Då ska utskick göras till de knallar som har deltagit under tidigare marknadsupplagor.

– I dagsläget har vi ingen aning om hur det ser ut med knallar, eftersom det inte har varit någon marknad på flera år. Knallarna kanske inte ens finns kvar, vi vet ju inte vad de har gjort under de här åren, konstaterar Peden Kindén.

Vad har ni för förväntningar för i år?

– Hur stora förväntningar vi ska ha vet jag inte, men vi hoppas på att det blir en folkfest som vanligt, i alla fall. Det får bli som det blir, men naturligtvis hoppas vi på mycket besökare och så många knallar som möjligt. Kise Marken har alltid varit som en hemvändardag och folkfest. Det är bland det första som händer på våren också.

Att få genomföra marknaden känns i alla fall bra, enligt Peder Kindén.

– Det ska bli jätteskönt, konstaterar han.

undefined
Runt 100-150 knallar och 10 000 besökare har, under de senaste åren, deltagit vid Kise Marken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!