Andreas Johnson höll allsångarna på tårna

Att locka med en hemlig gäst har blivit ett vinnande koncept för allsången i Kisa hembygdsgård. Att popsnöret Andreas Johnson skulle äntra scenen hade inte många tippat på.

Foto: Per Svensson Borrud PellesPhoto

KISA2018-07-24 22:48

Det var fullsatt till stol nummer 1200 när den elfte upplagan av allsången drog igång på tisdagskvällen. Rosemarie Ossmin från Linköping satt på första parkett. Vis av erfarenhet var hon på plats tidigt.

– Det är åttonde gången för oss. Det är en fantastisk plats för att återse folk man känner. Och musiken är underbar, Peter Johansson är nog favoriten hittills.

Som hemlig gäst trodde Rosemarie Ossmin på Björn Skifs. Och vår rundfrågning visar att höftrullaren från Vansbro var kvällens riktiga lågoddsare.

– Det är ju mycket därför vi går hit - man vill veta vem den hemliga gästen är och se om man gissat rätt! säger Ann-Louise Eklund från Linköping.

Inte heller hon anade att överraskningen var mannen vars porträtt satt upptejpat på mången tonårings rum runt millennieskiftet. Andreas Johnson hade en världshit med Glorious, har deltagit i Melodifestivalen sex gånger och kan stoltsera med titeln vinnare av Körslaget 2011.

Lill-Babs, Moneybrother och Lars Winnerbäck är bara några stornamn som överraskat tidigare år. Hur lyckas ni få hit så kända gäster?

– Kontakter, kontakter… Mycket tack vare min syster, säger allsångsföreningens ordförande Anders Nilsson och syftar på Inger Nilsson, notorisk gästartist och känd som Pippi Långstrump för generationer svenskar.

I veckor hade allsångsfansen spekulerat i vem den hemliga gästen var. Andreas Johnson fick dem att lätta från bänkraderna. Allra bäst skrålades det med i Bruce Springsteens Everybody´s got a hungry heart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om