Watoto bjöd på sång och dans

Barnkören Watoto från Uganda bjöd i torsdags kväll på fartfylld sång och dansföreställningen men även med ett viktigt budskap när de besökte Kisa.

Barnkören Watoto höll ett högt tempo under hela kvällen

Barnkören Watoto höll ett högt tempo under hela kvällen

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-10-12 21:00

Det var Linnékyrkan i Kisa som bjudit in barnkören från Uganda. Ett 50-tal personer bänkade sig i Kuben på Värgårdsskolan i Kisa i torsdags kväll.

– Det är fantastiskt att få ha kören här. De turnera på tio olika platser i Sverige och Kisa är ett av dessa. Det är 18 barn och lika många vuxna i besättningen, säger Jan Gustavsson, pastor i Linnékyrkan.

Barnen i Watotos barnkör bor i en by som byggts upp av Watoto kyrka. Här har de fått hjälp efter att de förlorat en eller båda sina föräldrar och byn fungerar som ett barnhem där barnen får allt de behöver.

Kyrkan har 30 000 medlemmar och ansvarar för över 3 000 barn. Det var första gången som barnkören uppträdde i Kisa.

Kvällen bjöd på en fartfylld föreställning med både sång och dans men även egna berättelser från barnens uppväxt. Barnen berättade om hur deras liv blivit förvandlade och fått en mening så att de kan vara med och göra skillnad i sitt samhälle. Varje berättelse handlade om förvandling, från mörker till ljus, från förtvivlan till hopp, från tomhet till mening och från rädsla till tro.

Under kvällen visades även en film från bland annat barnens hem och kyrkan i byn.

En av ledarna för gruppen är Eddie:

– Det är en förmån att få vara ledare för barnen. Vi är alla, du och jag, unika och värdefulla. Vi går genom livet med både hopp och tro och det viktigaste är att inte gå tillbaka till det liv som har varit.

Barnkören fick även publiken att dansa i bänkraderna
Barnkören fick även publiken att dansa i bänkraderna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om