"Vi ger oss inte förrän caféet öppnar igen"

Protesterna kring politikernas beslut att lägga ner Kindagårds café i Kisa ser inte ut att sluta.

Glada förhoppningar om att Kindagårds café öppnas igen. Fr v Erik Björklund, Annika Haag, Matte Liegnell, Tina Malm och Anders Lind

Glada förhoppningar om att Kindagårds café öppnas igen. Fr v Erik Björklund, Annika Haag, Matte Liegnell, Tina Malm och Anders Lind

Foto: Lars-Göran Bexell

Kinda kommun2018-09-20 17:20

KISA

– VI kommer inte att ge oss förrän kaféet öppnar i gen, säger Anders Lind som tillsammans med Matte Liegnell, Erik Björklund, Annika Haag och Tina Malm ingår i den intressegrupp som bildades igår.

I början på året togs beslut om att lägga ner både matsal och café på Kindagård i Kisa. Detta blev även verklighet men efter stora protestormar öppnades matsalen igen efter sommaren, där det fortsättningsvis kommer att serveras mat. Men får caféet är det en dystrare framtid så här långt. Nu har dock en intressegrupp bildats för att dels få igång caféet på Kindagård igen och dels få LSS-deltagare att sköta verksamheten.

– Det här kan inte handla om några större kostnader för kommunen. Caféet blir en samlingspunkt igen och LSS:arna får en bra sysselsättning. redan nu finns LSS-deltagare som hjälper till i Kindagårds matsal tillsammans med personal från hemtjänsten, säger Anders Lind.

Kommunens nämnder och förvaltningar ska under tre års tid spara 10 miljoner per år. När hyresavtalet för Kindagårds matsal och café med Kindahus sades upp så innebar det en besparing på 200 000 kronor. Nu har kommunen skrivit ett nytt hyresavtal med Kindahus som löper i tio år och är på 185 000 kronor och detta för att nyttja de lokaler kommunen hyrt sedan tidigare.

– Då är det egentligen inte så mycket att snacka om. Lokalerna finns och personal från LSS finns, säger Matte Liegnell.

– Det jag vill se i den nya majoritetens valplattform är att det står att Kindagårds café öppnas igen, säger Anders Lind.

Lars-Göran Bexell

lars-goran.bexell@vtkp.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!