Stuga hotades av stor skogsbrand

Sedan 15-tiden på tisdagseftermiddagen har räddningstjänsten kämpat med en cirka 10 hektar stor skogsbrand i Erstorp söder om Horn. Branden hotade initialt att sprida sig till en näraliggande stuga.

Foto: Morgan Karlsson.

Kinda2018-07-31 16:25

Det var vid 15.10-tiden som räddningstjänsten larmades ut till Erstorp söder om Horn, där ett område på cirka 200 gånger 500 meter brann med öppna lågor. Cirka 300 meter därifrån från låg en sommarstuga, som om branden skulle sprida sig åt det hållet riskerade att slukas av lågorna.

– Räddningsledaren har fått tag på fastighetsägaren nu, så han vet att han eventuellt måste evakuera, sa Thomas Blixt, räddningschef i beredskap.

Vid 17-tiden kunde de cirka 15 brandmän som var på plats påbörja släckningsarbetet, med vattentillförsel från den näraliggande Långsjön. Vid 18.30-tiden upptäcktes ytterligare en stor skogsbrand en knapp kilometer därifrån, där räddningstjänsten fick hjälp av tyska helikoptrar.

Först senare under kvällen kunde de meddela att båda bränderna var under kontroll.

– Vi kommer ha en 6-7 personer kvar under natten. Vår förhoppning är att lämna över till markägaren imorgon bitti, om vädret är oss med, säger Morgan Wass, vice brandchef.

– Sen blir det åska imorn, så då är det igång igen, konstaterade han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!