Socialdemokraternas första maj i Kinda

Från att tidigare varit ute på gatorna med pompa och ståt så bjöds nu partiets medlemmar och övrigt intresserade i Kinda in till Folkets hus, där partiledarna presenterade programmet inför kommande val. På plats var också regionrådet för att informera om utmaningen i det kommande valet.

Regionrådet Anders Härnbro tackas av Socialdemokraterna i Kindas ordförande Torbjörn Mellgren.

Regionrådet Anders Härnbro tackas av Socialdemokraterna i Kindas ordförande Torbjörn Mellgren.

Foto:

Kinda2018-05-02 14:15

Den 1 maj var socialdemokraterna i Kindas medlemmar och övrigt intresserade välkomna till Folkets hus i Kisa för att lyssna till presentationen av valprogrammet 2018. På plats fanns även regionsrådet Anders Härnbro, som informerade om partiets politik och om arbetet kring det väntande valet i höst.

– Vi står inför ett spännande val i höst där vår paroll lyder ”Tillsammans för trygghet”, inleder Härnbro.

Inga A- och B-lag

Han fortsatte med att gå igenom vad som har gjorts under nuvarande mandatperiod och hur partiet vill jobba vidare under nästa period.

– Vi kommer fortsätta vårt viktiga arbete med att integrera våra nysvenskar i samhället. De ska snabbare ut i arbetsmarknaden där den största delen av integrationsarbetet sker. Vi har nog sett lite för lätt på denna politik innan, fast nu är det fullt fokus även på dessa frågor.

– Vi ska fortsätta bekämpa den grova kriminaliteten. Skapa trygga upprustade bostadsområden utan religiös påverkan. Vi ska motsätta oss A- och B-lag på arbetsmarknaden. Man ska kunna klara sig på den lön man får.

Mer poliser

– Kommande val kommer också handla mycket om sjukvården, med ett centralt trygghetsprogram, en bättre vård nära dig. Här måste man också få upp antalet anställda. Utbildad personal måste också få arbeta med det som de är utbildade för, något som även ökar till mer meningsfulla arbeten och en sänkt stressnivå. Det gäller dock att politikerna vågar ta upp detta.

Talet fortsätter med att ta upp skolan, psykisk ohälsa, lag och ordning där en skrämmande oro har ökat i samhället. Partiet vill se mer poliser och större medel till våra domstolar.

Sparkrav

Podiet intogs även av några lokala politiker, så som socialdemokraterna i Kindas ordförande Torbjörn Mellgren, Conny Forsberg och Ulf Johansson. Under deras tal målades det upp en positiv bild av Kinda och att det är en kommun som fungerar bra.

Alliansen har fungerat bra under de snart fyra åren, vilket de är nöjda med. I Johanssons tal ville han gärna se en skatteökning för att möta upp kommunens årliga sparkrav på 10 miljoner kronor. Detta är väl däremot inte partiets tanke. De anser att nuvarande nivå räcker.

Mötet avslutades med kaffe och korv och en mer öppen frågestund.

Conny Forsberg presenterar partiets kommande program. Foto: Morgan Karlsson
Conny Forsberg presenterar partiets kommande program. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!