Skolan blir uthyrningslokaler

I Allhamrskolans före detta lokaler i Kisa kommer det i juni att bli biluthyrning och uthyrning av förråd. Det är Ulf Allert i Kisa som köpt fastighetens av Kinda kommun för 3,7 miljoner kronor.

Allhamraskolans före detta lokaler blir nu biluthyrning och förrådsuthyrning. Foto: Lars-Göran Bexell

Allhamraskolans före detta lokaler blir nu biluthyrning och förrådsuthyrning. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2018-05-05 00:00

- Jag kommer att flytta min biluthyrningsverksamhet och hyra ut förrådslokaler till företag och allmänheten och det finns redan en hel del förfrågningar, säger Ulf Allert.

Fastigheten som Ulf Allert köpt byggdes i slutet av 1970-talet av Järnbolaget i Vimmerby som öppnade järnaffär. I augusti 1983 blev det skola i lokalerna då Anders Ljungstedts skola i Linköping öppnade en filial med inriktning på en tvåårig verkstadsteknisk utbildning. Skolan övergick senare i Kinda kommuns regi och blev Allhamraskolan och här har genom åren runt 600 elever passerat dörrarna och utbildningarna har varit allt från gymnasieprogram till vuxenutbildning.

Den 22 mars förra beslutade barn- och utbildningsnämnden (numera bildningsnämnden) att skolan skulle läggas ner och orsaken var ett sviktande elevunderlag.

Nu kanske cirkels är sluten när Ulf Allert, järnhandlare i kisa mellan 1997 och 2015 på Ödängsområdet i Kisa, tar över fastigheten som för 40 år sedan var järnhandel.

Kinda kommun la ut fastighet för försäljning får knappt en månad sedan och två intressenter visade intresse och efter budgivning så blev fastigheten Ulf Allerts för 3,7 miljoner kronor. Utgångspriset låg på 2,5 miljoner kronor.

Ulf Allert köpte anexet, norr om Sveahuset i Kisa hösten 2015 för 800 000 kronor. På våren året efter startade han biluthyrning på adressen. I dag har han ett tio-tal fordon, varav hälften är personbilar.

- Nu flyttar jag över biluthyrningen till Allhamrafastigheten och här kommer jag att dela av de runt 1 500 kvadratmeter stora lokalerna så att mina bilar kommer att stå i en del och en del blir förrådsuthyrning och här har jag redan fått flera förfrågningar, säger Ulf Allert.

Flytten blir om en månad. Först väntar anpassning av lokalerna för verksamheterna.

- Anexet kommer jag att sälja eller hyra ut, säger Ulf Allert.

Ulf Allert köpte fastigheten för 3,7 miljoner kronor. Foto: Lars-Göran Bexell
Ulf Allert köpte fastigheten för 3,7 miljoner kronor. Foto: Lars-Göran Bexell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!