Rekordmånga barn på fotbollsskola

Vilket succédeltagande det blev. Hela 166 barn lekte av sig, tränade passningsspel och fick nya kompisar när årets upplaga av Landslagets Fotbollsskola genomfördes på Kisa IP. "Vi är jättenöjda", säger ledarna Alex Pihl och Julia Bergström.

Alla deltagare fick varsin Sverige-tröja. Foto: Dennis Petersson

Alla deltagare fick varsin Sverige-tröja. Foto: Dennis Petersson

Foto:

KISA2018-06-20 17:30

Under onsdagen gick det att bevittna ett mestadels gult hav av fotbollsknattar på konstgräsplanen i Kisa. Bollarna var många, skratten likaså, och den sista dagen av årets fotbollsskola blev en minst sagt lyckad tillställning. Efter några år med ett aningen sviktande deltagarantal kunde Kisa BK och årets ledare Alex Pihl och Julia Bergström äntligen se en rejäl ökning.

– Det har inte varit så här bra siffror på många år kan jag säga. Jag tror ökningen beror på att vi varit ute i skolorna, visat upp oss och tagit tag i det på ett annat sätt än tidigare. Sedan april har vi förberett, planerat och marknadsfört fotbollsskolan, berättar KBK-spelaren Alex Pihl.

Under de totalt fyra dagarna som fotbollskolan pågår har aktiviteterna varit många och de äldsta deltagarna har fått genomföra träningspass tillsammans med LFC:s F19-lag och Gullringens tränare Daniel Ohlsson. Dessutom har de fått testa på Bubble Ball och att spela fotboll innanför en innebandysarg.

– I år har vi även fokuserat på att förbättra maten. Tidigare har vi erbjudit en macka och yoghurt ungefär. Den här gången har de fått rejäl mat, riktiga måltider, så de håller sig pigga hela dagarna, berättar Julia Bergström och Alex Pihl fortsätter:

– Det viktigaste med fotbollsskolan är att deltagarna ska känna glädje när de är här, men också att de kommer in i gemenskapen och får en ingång till fotbollen och vår klubb.

Foto: Dennis Petersson
Foto: Dennis Petersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!