Publikrekord på Eneby Rock

Sjunde och sista upplagan av den populära festivalen Eneby Rock lockade människor från hela landet.

Jenny Wall upptra¨de fo¨r sjunde a°ret i rad.

Jenny Wall upptra¨de fo¨r sjunde a°ret i rad.

Foto: Theodor Nordenskjöld

Kisa2018-08-19 20:00

Under lördagskvällen så arrangerades det en hejdunderlig folkfest ute i Västra Eneby.

Med en lineup som hette duga, med både lokala och internationellt kända artister så dansades det friskt i den gigantiska logen.

– Det känns både kul och lite vemodigt att det är sista gången vi arrangerar en sådan här fest, säger Håkan Skärby, som uppträdde med sitt band Björkfors Express under kvällen, vilket också var en överraskning.

Det lokala bandet Björkfors Express har uppträtt på festivalen förut. Med Per Beckman på gitarr, Krister Börefält på trummor, Torbjörn Lindqvist på gitarr och Håkan Skärby på bas så levererade de riktig gubbrock. Tillsammans med en varierad lineup med till exempel Jenny Wall, Tundra, Albin Wass, Lifvens och Markus Krunegård så fanns det gott om musik för besökarna att avnjuta.

Förutom nästan varenda Kisabo på besök så kom det besökare från andra platser också. Kisabon Hans Samuelsson bjöd med sina två vänner från Stockholm, Elias Larsson och Hugo Leifman.

– Det är kul att vara här. Kisa är verkligen idyllernas idyll men vi är mest här för den här festivalen, Man får känslan av att detta är en välorganiserad festival med bra erbjudande av mat och ett spelschema så gott som utan pauser. Underhållningen är på topp här, säger Elias Larsson.

Logen fylldes snabbt och värmdes upp tidigt från start och man räknar med att man hade flest besökare någonsin under finalkvällen. Det blev många höjdpunkter under kvällen, bland annat när golvet framför scenen fylldes upp av danssugna besökare. För många är detta också ett tillfälle då man träffar sina vänner.

– Jag blir stolt över min familj som är med och anordnar detta. Det är en vacker plats och för mig blir denna kväll ett samlingstillfälle där jag får komma tillbaka till platsen jag växte upp på och samtidigt få träffa vänner och familj, säger Jill Skärby.

En annan Kisabo som var där var Julian Svallin, som kom dit mest för att se Slidin’ Slim.

– Det var kul att se bra musiker på scen och även dansa men kvällens höjdpunkt för mig blev att träffa gamla bekanta och kära vänner, säger Julian Svallin.

Den sista upplagan av Eneby Rock blev en mycket lyckad sådan och vi får hoppas att någon annan tar över tyglarna till nästa år och arrangerar ett likande kulturevenemang i trakten.

Den bjöds på bra feststämning i den gigantiska logen.
Den bjöds på bra feststämning i den gigantiska logen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!