Poppis med loppis i Österbymo

Bakluckeloppisar är minst sagt populära och dyker upp både här och där. Under fyra onsdagar i juni går det nu att fynda i Österbymo.

Yvonne Wahlgren från Jönköping, till höger, köpte en solhatt för 20 kronor av Carl-Arne Karlsson och Gunilla Walberg Karlsson

Yvonne Wahlgren från Jönköping, till höger, köpte en solhatt för 20 kronor av Carl-Arne Karlsson och Gunilla Walberg Karlsson

Foto: Lars-Göran Bexell

ÖSTERBYMO2018-06-15 12:45

­– Jag har sedan många år tillbaka min loppis Lilla Röda stugan här i Österbymo. Förra sommaren var jag på loppis i Ydrefors och fick frågan om jag inte skulle dra igång en bakluckeloppis i Österbymo och på den vägen är det, säger Gunilla Johansson.

Det har varit tunt med bakluckeloppisar i Österbymo och det märktes inte minst förra onsdagen när över 30 försäljare och ett par hundra hugade spekulanter fanns på plats på den stora grusplanen mitt emot räddningstjänsten i Österbymo. I onsdags var det lite färre försäljare och det har sin förklaring i att det hade några timmar tidigare varit både blixt och dunder och hällregn över Ydre.

Carl-Arne Karlsson och Gunilla Wallberg Karlsson bor i Linköping men tillbringar somrarna i stugan i Rönnäs, ett par stenkast från sjön Sommen.

– Vi funderar starkt på att flytta ner till Rönnäs för gott och vi har så mycket grejer som vi måste göra oss av med så att stå här på loppis och sälja av lite det känns riktigt bra. Och så lär man känna ortsbefolkningen, säger Carl-Arne Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!