Pensionärer kräver café tillbaka

Nedläggningen av matsal och café på Kindagård i Kisa har rört upp känslorna. Nu kräver Kindas pensionärsföreningar att både café och matsal öppnas igen.

Stägningen av Kindagårds café och matsal forsätter att uppröra känslor

Stägningen av Kindagårds café och matsal forsätter att uppröra känslor

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-05-27 06:00

I en gemensam skrivelse till Kinda kommun från Kindas pensionärsföreningar, PRO Kinda Samorganisation, PRO Kisa, PRO Rimforsa och PRO Södra Kinda samt SPF Kinda, att kommunen åter öppnar upp matsal och café på Kindagård i Kisa.

– I Kinda och Kisa har Kindagårds café och matsal med sin förebyggande verksamhet bidragit till god livskvalité hos de boende , äldre och funktionshindrade. I och med stängningen av verksamheten har denna viktiga förebyggande verksamhet utraderas. Gemenskapen över en bit mat i Kindagårds matsal och café har ersatts av lunch i en platslåda i ensamheten i lägenheten. Många är bestörta, inte minst de anhöriga. Är detta värdigt, skriver organisationerna.

Vidare skriver man att "vi vet att lösningen finns om viljan finns. LSS-verksamheten på Bergdala, dess handledare, deltagare, gode män har tydligt visat att man önskar och vill driva Kindagårds café och matsal, alltså utan ökade kostnader".

– Men finns viljan och förmågan hos förtroendevalda och högre tjänstemän i Kinda kommun? Vi tvivlar, vi kan inte se det i dag.

Skrivelserna avslutas med att pensionärsorganisationerna kräver att café och amtserveringen på Kindagård åter öppnas och att frågan utreds om hur kommunen kan säkra de äldres livskvalité samt hur liknande mötesplatser kan skapas i Rimforsa och Horn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om