Nya jobbet: Spelar mot megastjärnan

Magnus Samuelsson är aktuell som skådespelare i den tjeckiska storfilmen Medieval. ”Vi håller på för fullt och filmar”.

Magnus Samuelsson har som skådespelare tidigare medverkat i bland annat TV-serierna Arne Dahl och The last Kingdom. Nu är han aktuell i Medieval, den dyraste filmproduktionen någonsin i Tjeckien.

Magnus Samuelsson har som skådespelare tidigare medverkat i bland annat TV-serierna Arne Dahl och The last Kingdom. Nu är han aktuell i Medieval, den dyraste filmproduktionen någonsin i Tjeckien.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Östergötland2018-09-25 12:30

Tidersrums bjässe Magnus Samuelsson håller musklerna i trim även under inspelningsveckorna utomlands.

– Det är en del av den jag är. Det är mitt arbetsverktyg på något sätt, säger Samuelsson, som just nu befinner sig i Prag.

Han har några minuter över mellan ett styrkepass på gymmet och nästa pass med filmgänget, och passar på att berätta om vad han arbetar med just nu.

– Det är en tjeckisk-amerikansk produktion. En av de större filmer som gjorts i Tjeckien. Filmen görs på engelska för en internationell marknad.

Filmen beskrivs som ett medeltida actiondrama som speglar historien om Jan Zizka, en

böhmisk fältherre som aldrig förlorade ett slag.

– Hela Tjeckien känner till karaktären Zizka, som var framgångsrik under slutet av 1300-talet och början av 1400-talet. Det är en produktion som alla går och väntar på. Jag är själv väldigt historieintresserad och gillar den här genren, säger Magnus Samuelsson.

– Vi har filmat en vecka men har varit här även några veckor innan och repat olika scener. Mycket folk är inblandade, så det gäller att få allt att passa ihop.

Magnus Samuelsson har rollen som en av männen omkring Jan Zizka, som spelas av Ben Foster. Även den flerfaldigt oscarsbelönade skådespelarlegendaren Michael Caine medverkar i filmen.

– Man blir ett team som umgås privat och filmar ihop. Det är en förmån i livet, att få jobba ihop med duktiga människor. Jättespännande!

Hur länge pågår inspelningen?

– Vi håller på in i december. Det blir rätt så långa block vi är här i Prag och filmar. Min goa fru Kristin fixar allt där hemma under tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!