Målerifirma utökar sina uppdrag

Björklunds Fasad & Måleri utökar nu verksamheten med städuppdrag. Nyligen anställdes Maria Leek som själv tidigare haft städfirma.

Marie Leek har med sig sina gamla kunder

Marie Leek har med sig sina gamla kunder

Foto: Lars-Göran Bexell

KINDA2018-10-22 20:00

– Vi har haft funderingar under en längre tid att starta upp verksamhet med städuppdrag, säger Stefan Björklund som tillsammans med sonen Gustav Björklund driver Björklunds Fasad & Måleri.

Målerifirman startades av Stefan Björklund våren 2017 och då i form av enskild firma och med en anställd med säte i Horn. Företaget har genom åren utvecklats och har i dag ett 15-tal anställda.

– Våra kunder är såväl privatpersoner som företag samt andra arbetsgivare som Svenska kyrkan, Statens fastighetsverk och kommuner. Målsättningen är att ha ett så brett verksamhetsområde som möjligt, säger Gustav Björklund.

Företaget ombildades 2010 till ett aktiebolag och de anställda kommer från Hycklinge, Kisa, Rimforsa och Linköping. I dag har företaget sina lokaler i Kisa.

– Vi bedriver förutom måleriverksamhet även pust- och fasadarbeten och dessutom kompletteras tjänsteutbudet med kakel och klinker, säger Stefan Björklund.

Nyligen startade företaget upp ytterligare en verksamhet, Björklunds lokalvård.

– År 2010 startade jag en egen städfirma och har genom åren tagit åt mig städuppdrag från mest privatpersoner, men även några företag, säger Maria Leek som började som anställd för några veckor sedan hos Björklunds lokalvård.

Det senaste året har Maria Leek varit mammaledig och då har hon haft tid att fundera på sin framtid.

– Jag älskar mitt jobb som städare men det blev lite fritid, då jag även skötte alla papper som måste hållas ordning på när man är företagare.

Stefan Björklund och Marie Leek träffades under våren för att prata om ett eventuellt samarbete. Det slutade med att Stefan Björklund anställde Marie Leek.

– Det blev toppen för mig. Nu får jag ägna mig åt städningen, jag har mina gamla kunder kvar och sköter alla kontakter själv och sätter mitt eget schema, säger Maria Leek och fortsätter:

– En annan klar fördel är att jag nu har arbetskamrater och en plats att utgå ifrån.

Totalt har Marie Leek ett 15-tal kunder, varav de flesta är privatpersoner.

– Det här är ett första steg. Målsättningen är utöka uppdragen med byggstädningar, flyttstädningar, företagsstädningar och fönsterputs, säger Gustav Björklund.

– Slår det väl ut så kommer vi att anställa någon mer framöver, säger Stefan Björklund.

– Det är viktigt för oss som företag att alltid växa, avslutar Gustav Björklund.

Stefan och Gustav Björklund med Marie Leek som nyligen anställdes
Stefan och Gustav Björklund med Marie Leek som nyligen anställdes
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!