Lokalpoliser i Kisa får nya lokaler

Om några veckor börjar Kindahus bygga om polisens lokaler för en ny hyresgäst. Polisen kommer att inrymmas i ett poliskontor strax intill kommunkontoret.

I maj slutade Kisas sist  fast anställde polis

I maj slutade Kisas sist fast anställde polis

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-10-11 21:00

– Vi drag igång ombyggnationen i början av november. Polisens hyresavtal går ut den 31 oktober, säger stiftelsen Kindahus vd Jan Skarin.

Efter att polismyndighetens nya organisation trädde i kraft den 1 januari 2015 har polisstationen i Kisa monterats ner undan för undan. Kisas sista fasta polis gick hem innan sommaren och nu är det dags för nästa milstolpe när polisens lokaler kommer att byggas om och bli betydligt mindre än tidigare.

Den sista oktober går hyreskontraktet ut mellan Kindahus och polismyndigheten.

– Vi kommer att börja ombyggnationen direkt i november och anpassa lokalerna för en ny hyresgäst som har kontorsverksamhet. Kontraktet med nya hyresgästen är inte påskrivet än men kommer att bli framöver, säger Jan Skarin.

Polisstationen, som numer är ett poliskontor, kommer dock att ha kvar en liten del i nuvarande lokaler.

– De kommer att ha en fjärdedel av lokalerna på markplanet. Det blir en ny entré in till polisen, höger om den nuvarande. Vad som händer med källarevåningen är oklart så här långt, säger Jan Skarin.

lars-goran.bexell@vtkp.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om