"Jag kommer flytta hela verksamheten"

Parkeringsförbud retar boende på en gata i Kisa.

Glenn Lywén som driver  bärgningsföretag med hög omsätning, kommer nu flytta företagets säte från Kinda kommun på grund av hur han har blivit behandlad.

Glenn Lywén som driver bärgningsföretag med hög omsätning, kommer nu flytta företagets säte från Kinda kommun på grund av hur han har blivit behandlad.

Foto: Morgan Karlsson

Kisa2018-07-21 20:00

Parkerade fordon utmed Grönedegatan har under en tid varit ett hett diskussionsämne bland Kisaborna. Nu är det parkeringsförbud på platsen.

– Jag fick höra detta idag via ett samtal. Jag är mycket irriterad på Kinda kommun, säger Glenn Lywén, boende på gatan.

– Gång på gång så har jag försökt få en dialog med kommunen. Från deras sida har detta varit en väldigt enkelriktad diskussion, menar han.

Glenn Lywén säger att han överväger att lämna kommunen om hans lastbilar inte längre kan stå parkerade på gatan.

– Då jag har dygnet-runt-jour på mitt företag så står det ibland någon bärgare utanför vårt hus, men jag har inte fått några klagomål. Detta tillvägagångssätt retar mig å det grövsta. Så pass att mina bärgningsbolag som har sitt säte i Kisa kommer nu att flyttas härifrån, säger Glenn Lywén.

Tidningen tar sig till platsen på Grönedegatan för att stämma av läget.

– Att det skulle bli parkeringsförbud var kanske inte helt oväntat. Fast för oss som bor här så hade det ju varit ganska bra om man fått reda på det lite tidigare. Nu är det ju full fart med att ordna fler parkeringsmöjligheter och att få tag på en grävare är ju inte så lätt nu under semestertider, säger en boende utmed den aktuella vägsträckan.

I en tjänsteskrivelse från den 23 maj så finns det ett förslag till beslut gällande parkeringsförbud på Grönedegatan. Samhällsbyggnadsnämnden fastställer trafikföreskrift om parkeringsförbud tio meter öster om korsningen med Vagngatan och vägens sträckning österut till tio meter innan korsning med Villagatan. Parkeringsförbudet gäller båda sidor om Grönedegatan.

I förarbetet till beslutet att ta bort Grönegatans status som huvudled framkom den möjliga problematiken med parkering på olämpliga ställen. Det har visat sig att problem uppstått då man parkerar bilar där vägen redan är smal och på så sätt uppstår det trafikproblem. Det är för att få bort dessa problem som förvaltningen föreslår parkeringsförbudet, men även för att förebygga fara och onödiga stopp där det är trångt och brant. I ett sammanträdesprotokoll daterat den 19 juni fastställer Samhällsbyggnadsnämnden trafikföreskriften om parkeringsbeslut på den aktuella delen av Grönedegatan.

Under torsdagen den 19 juli sattes så skyltarna om parkeringsförbudet upp på Grönedegatan.

– Vi fick uppdraget av kommunens Trafiknämnd och vad jag förstod så hade det inte kommit in några överklaganden vilket resulterade i att det tidigare förslaget om parkeringsförbud vann laga kraft denna vecka, informerar Roger Erlandsson från Kindas gatu- och parkavdelning.

Numera råder det parkeringsförbud utmed Grönedegatan. Något som retat upp några boende på gatan.
Numera råder det parkeringsförbud utmed Grönedegatan. Något som retat upp några boende på gatan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!