Här visar de upp udda uppfinningen

Under lördagen var det så dags för Lions Club Kisa att hålla sin "Kise Marken", vilket de gjort med långvarig tradition. Ett brett utbud lockade många besökare.

Ydre MK arrangerade driftinguppvisning. De vrålande motorerna och bränt gummi lockade en stor publik.

Ydre MK arrangerade driftinguppvisning. De vrålande motorerna och bränt gummi lockade en stor publik.

Foto: Morgan Karlsson

Kisa2018-05-12 17:00

Under helgen ägde den 23:e Kise Marken rum i Lions Club Kisas regi sedan återstarten 1960. Marknadsgatan som sträcker sig utmed Kalmarvägen och Östgötagatan var välbesökt under dagen.

Arrangören begränsar antalet knallar med liknande sortiment och förbjuder varor som kan skada eller smutsa ner, vilket skapar en trivsam marknad med ett bredare utbud.

I ett marknadsstånd stog Ann Axelsson från Kisa.

– Detta är första gången som jag testar på något sådant här. Jag startade mitt företag för två månader sedan och nu väntar flera event, mässor och marknader för mig och mina Fitnesstofsar i silikon. Vem behöver inte sätta upp håret? frågar sig Ann Axelsson.

Lite längre ner på samma gata hade Ydre MK sitt uppvisningsområde. Här presenterade de sina verksamheter. På ett asfalterat avspärrat område visades drifting. Här deltog folkracebilar och rallybilar, innan de för ändamålet specialbygda driftingbilarna rullade ut på banan.

Dessa tre bilar som visadses upp har motorerstyrkor från 700 till 900 hästkrafter. De visade upp en imponerande show.

Även Svenska Jägareförbundet var på plats för att visa sin verksamhet i form av en radiostyrd permobil med ett uppstoppat vildsvin monterat. Här visades erfarna hundar upp, fast även allmänheten fick lov att testa sina hundar på denna permobil.

– Detta är ett perfekt sätt att testa och träna sina unghundar, istället för att träffa de lite tuffare levande vildsvinen. Det är också ett bra sätt att träna återkallning på och allt detta under kontrollerade former, informera Thomas Knutsson medans han låter sin fyraåriga gråhundstik gå fram och "ställa" vildsvinet.

Vidare på marknaden fanns som brukligt cocos bollar, skor, t-shirtar och munkar. De stora partierna fanns också på plats för att informera om sin politik och värva röster inför höstens val.

Kinda kommuns turismavdelning fanns också på plats, för att locka tillbaka marknadsbesökarna till Kinda även under andra tider.

– Detta är en trevlig marknad, fast det är nog mer de sociala mötena som lockar. Dock känns det som om marknadsområdet har kortats lite i år, säger marknadsbesökaren Maria Johansson.

Marknadsgatorna var välbesökta under helgens "Kise Marken".
Marknadsgatorna var välbesökta under helgens "Kise Marken".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om