"Gästerna fick tvätta sig i Stångån"

Flera gånger under sommaren har en spolbil fått komma till Hornåbergs Camping för att tömma tankarna i den nybyggda servicebyggnaden. Orsaken har varit en fullbelagd camping och en pumpanläggning som inte har hållit måttet.

Sofie Didi och Anna-Lena Monell arrenderar Hornåbergs camping i Horn.

Sofie Didi och Anna-Lena Monell arrenderar Hornåbergs camping i Horn.

Foto: Lars-Göran Bexell

HORN2018-09-18 20:30

– Det blev fel från början. Det var en för liten pumpanläggning som installerades i den nya servicebyggnaden och i år när campingen har gått för högtryck, vilket är mycket positivt, har inte pumpen orkat med, säger Jimmy Bexell, chef för Teknik och Drift på Kinda kommun.

I gårdagens tidning skrev vi om att Hornåbergs Camping i Horn haft en rekordsäsong, men det har inte varit utan problem.

– Vid flera tillfällen har en spolbil fått komma hit och tömma tankarna i servicebyggnaden. Riktigt besvärligt var det när servicebyggnaden blev utslagen på kvällen efter Horn marknad och vi hade cirka 300 nattgäster här. Som tur var är den gamla servicebyggnaden kvar där toaletterna kunde användas, säger Sofi Didi som tillsammans med Anna-Lena Monell driver campingen i Horn.

Det fanns dock inte någon möjligt att duscha under kvällen.

– Nej, det blev ett problem. Våra gäster fick tvätta sig i Stångån, där vi har badplatsen, säger Anna-Lena Monell.

– Det här är väldigt olyckligt att det blev så här men vi planerar att utöka och byta pump. Det här ska vara klart inför sommarsäsongen nästa år, säger Jimmy Bexell.

Anna-Lena och Sofie menar att det inte har varit ett helt smärtfritt samarbete med kommunen.

– Vi ville ha ett kontrakt som löper på fem år för campingen. Vi blev erbjudna ett kontrakt på ett år, men det förkastade vi. Vi bjöd hit politiker och tjänstemän och efter en kompromiss blev det ett kontrakt på tre år, säger Sofie Didi.

Den gamla servicebyggnaden vill kommunen inte lägga några pengar på.

– River kommunen den kommer inte campingen att bli godkänd som trestjärnig, då enbart den nya servicebyggnaden inte riktigt håller måttet enligt SCR:s bedömning för att vara en trestjärnig camping, säger Sofie Didi.

– Den nya servicebyggnaden är byggd efter de regler som gäller och klassas som trestjärnig, säger Jimmy Bexell.

Sofie Didi och Anna-Lena Monell vill dock ha den gamla servicebyggnaden kvar.

– Vi snyggar upp den själva och begär bara att kommunen ska stå för kostnaden för färg.

– Kommunen har beslutat att inte lägga några pengar på den gamla byggnaden. Vill de rusta upp den får de bekosta det själva, säger Jimmy Bexell.

Sofie Didi och Anna-Lena Monell arrenderar campingen till och med 2020.

Den gamla servicebyggnaden kom till användning i somras
Den gamla servicebyggnaden kom till användning i somras
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!