Fotbollsskolan i full gång i Rimforsa

Fotbollsskolan i Rimforsa är nu igång för fullt. En vecka där deltagarna får lära sig både fotbollsspelande, kamratskap samt fina värdegrunder för ett långt liv.

Det hinner sparkas många bollar under fotbollsskolan

Det hinner sparkas många bollar under fotbollsskolan

Foto: Dennis Petersson

Rimforsa2018-06-19 18:44

Det var dags att starta dagens fotbollsskola då Emil Källdoff gör entré på fotbollsplanen. För de som inte känner till Källdoff så spelade han fotboll i ungdomen, fast satsade helt på fotbollsfreestyle, något som nu gjort att han är bäst i Sverige och på en fjärdeplats över världen inom detta som är en sport för sig.

– Fotbollsfreestyle är större utomlands, och jag har väl besökt ett 25-tal länder för att tävla inom detta, berättar Emil Källdoff.

Emil Källdoff visade upp en imponerande show för de ungdomar som samlats i en halvcirkel runt honom. Efter showen tog sig alla deltagare till sina respektive grupper där dagens fotbollsskola fortsatte.

– Årets fotbollsskola omfattar drygt 225 deltagare fördelat på ett förmiddag- och eftermiddagspass. Framför oss nu så finns åtta grupper födda 2009-2005, säger Rimforsa IF:s utbildningsansvarige, spelarutvecklare och styrelsemedlem Anne-Louise Johansson.

– Fotbollsskolan är en del av att skapa ett livslångt idrottsintresse. Idrotten är en viktig del av livet, både vad gäller hälsa och den viktiga kamratskap som oftast byggs stark bland utövarna. fast det gäller att göra detta via barnens och ungdomarnas intresse.

Varvat med fotbollsspelandet så hålls teorilektioner om bland annat respekten i fotboll, barnens spelregler, en tryggare idrottsform och att trivas och samarbeta i grupp. Varje dag innehåller även ett specifikt fotbollstema. Även fler kända utövare kommer att besöka ungdomarna under veckan.

Deltagarna testade Emil Källdoffs trick
Deltagarna testade Emil Källdoffs trick
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!