Föreläste om humorns betydelse för hälsan

Ett 80-tal av Kinda SPF:s medlemmar fanns på plats i Linnékyrkan i Kisa i tisdags när föreningen hade höstupptakt.

Inger Sand föreläste om humorns betydelse för hälsan

Inger Sand föreläste om humorns betydelse för hälsan

Foto: Bertil Andersson

KISA2018-09-20 20:00

Det var många medlemmar, närmare bestämt ett 80-tal, som samlades i Linnékyrkan i Kisa i tisdags när föreningen hade höstens första sammankomst. Temat för dagens föreläsning var "Humorns betydelse för hälsan" med Inger Sand från Vimmerby. Inger Sand är livsstilscoach, hälsopedagog och mental tränare. Hon är dessutom en stå upp-komiker med ett viktigt budskap. Inger pratade om vikten att utöver mat och motion behöver vi må bra hormoner i kroppen för att få ett bra liv.

– Exempel på hormon är dopamin som hänger ihop med känslor som lust, glädje och lugn. Dopamin alstras i kroppen vid trevliga möten med andra människor. Hormonet serotin bildas när man är ute i dagsljus. Viktigt är att vara ute och röra på sig 30 minuter om dagen för att få en bättre sömn, sa Inger Sand och fortsatte:

– Endorfiner är kroppens egen smärtlindring som utsöndras när man har roligt som att skratta tillsammans. Vi mår bra när vi kan göra något gott för en medmänniska. Humor har en läkande kraft och det stärker immunförsvaret.

Efter Inger Sands föreläsning informerade Gunnel Laine, som är föreningens representant i Kommunala pensionärs- och handikapprådet, från rådets senaste möte.

SPF-ordförande Arne Nilsson informerade om kommande aktivitet och studiecirklar, bland annat om höstfesten i Höganlid, Hycklinge, körsång, akvarellmålning och linedance. Maud Lennartsson välkomnade medlemmarna till gymmet i Kisa.

Gerd Pettersson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om