Einar Ekbergsånger i Linnékyrkan

I veckan var det vårens sista träff för daglediga i Linnékyrkan, Kisa. Det bjöds på ett program med sånger av Einar Ekberg.

Roland Sjögren sjöng sånger av Einar Ekberg.

Roland Sjögren sjöng sånger av Einar Ekberg.

Foto:

Kinda2018-05-05 00:00

I onsdags bjöd Kisa Frikyrkoförsamling in till vårens sista dagledigträff i Linnékyrkan. Medverkande var Roland Sjögren från Rimforsa och Lennart Berg från Grebo. De framförde ett sångprogram med temat "Einar Ekberg i våra hjärtan". Roland Sjögren sjöng många välkända Ekbergsånger. Bland annat "Ögonblicket och evigheten", "Frukta ej för stormen", "Han giver och giver igen" och "När han står vid rodret". Roland Sjögren berättade om Einar Ekbergs liv:

- Einar hade samma födelseår 1905 och dödsår 1961 som FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld, sa Roland Sjögren och spelade upp en sång med Einars egen röst och även en inspelning när Roland själv som gossopran sjöng en känd Einar Ekbergsång.

Träffen i Linnékyrkan avslutades med "Gå bönernas bro" och "Jag är en främling, jag är en pilgrim". Pastor Jan Gustafson tackade de medverkande och bjöd samtidigt in till bussresan som går till Nybro och Oskarshamn den 17 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!