De körde genom rök och eld

Det är många år sedan det kördes monster truck och fyrhjulingar som rullade runt på Kullaplan i Kisa. I måndags bjöd tyska företaget Aranis Klaas på en spektakulär uppvisning.

Monstertruckarna vägde fem ton vardera

Monstertruckarna vägde fem ton vardera

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-08-14 15:00

Vågade tricks i hög fart och fordon som hoppar i luften både genom eld och rök och över människor som fick publiken att dra efter andan i måndags kväll när tyska företaget Aranis Klaas bjöd på sin Monster truck stunt show. Det är bröderna Daniel och David Klaas som tagit över stuntshowen med både stora och små fordon.

– Vi har delat upp oss min bror och jag. Brorsan kör showen i Danmark och jag i Sverige. Vi kör fyra dagar i veckan i juli och augusti. Vi började i Strömstad och slutar i Hörby om två veckor, säger Daniel Klaas.

Monster truck stunt show har funnits i Sverige i 18 år. Företaget grundades av Hortsi Klass, men nu har sönerna tagit över.

– Men farsan är med här och medverkar i showen. Även min son Dean skulle vara med ikväll, men han skadade ett ben i senaste showen, säger Daniel Klaas som var nöjd med publiksiffran.

– Ja, det kom över 300 personer. Det är mycket bra. I Sverige visar man stort intresse för stunttricks. Vi gillar det här och tycker det är extremt skoj.

Daniel är själv en av stuntmännen och som sagt pappa Hortsi hoppar in här och där under kvällen. De tre huvudaktörerna är från Rumänien och har artistnamnen Jürgen, Micha och Kostel.

Kvällen inleds med Daniel Klaas på motorcykel som via en ramp först flyger över de tre stuntmännen och i nästa veva hoppar över en handfull bilar. Världens största motorcykel, en Harley Davidsson visas upp och likaså två monstertruckar som väger fem ton vardera.

Micha på färd på två hjul
Micha på färd på två hjul
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om