Centralcafét skapade stämning

Musik och skapandekraft fyller det gamla cafét.

"Sweet Sounds" arrangerades på Centralcafét i Kisa under helgen.

"Sweet Sounds" arrangerades på Centralcafét i Kisa under helgen.

Foto: Theodor Nordenskjöld

Kisa2018-07-16 12:02

Under lördagskvällen så svängde det rejält på Centralcafét i Kisa då arrangemanget Sweet Sounds ägde rum i de gamla kafélokalrena. Med artister från hela världen kunde man komma och avnjuta livemusikens verkliga magi denna fina julikväll.

Aktiviteterna i Kisas nya kulturhus fortsätter. Man har invigt livescenen och i lördags arrangerades en fest med artister från bland annat Island, Australien och Falköping. Det anrika huset fylldes upp av ljuvliga toner och besökare från hela Sverige. I början av kvällen så uppträdde alla artister och senare under natten var det öppen scen, och det jammades för fullt framåt småtimmarna på natten.

Centralkafét drivs av en ideell förening och evenemangen som arrangeras drivs utan fokus på vinst. Man får donera det man vill för tilltugg och tillträde. Fokus ligger på att aktivera människor till skapandekraften och konceptet lockar människor från hela Sverige. Syftet är att skapa en mötesplats för alla som i sin tur skapar en djupare integrering mellan kulturer och generationer.

– Det är så kul att det händer sådana här coola grejer i en liten by som Kisa, säger Annie Lindblad, som kom från Stockholm för denna fest.

– Det är första gången många är här men inte den sista av att döma från den härliga känsla som uppstod i huset under kvällen, säger Axel Morell, som är med och driver cafét. Axel Morell uppträdde även på scenen under kvällen.

Det blev en härlig kväll och detta verkar bara vara början på en våg av kulturaktiviteter som kan utföras i lokalerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om