Bymarken blev återigen lyckad historia

Förutsättningarna var på topp och likt många gånger förut blev årets Bymarken i Björkfors en lyckad historia. Dessutom fick ortsborna ett kärt återseende när Carina Leander, efter 13 år, återigen slog upp portarna till den historiska lanthandeln.

Marknadsgeneralen Rune Larsson var nöjd med läget under marknaden. Foto: Dennis Petersson

Marknadsgeneralen Rune Larsson var nöjd med läget under marknaden. Foto: Dennis Petersson

Foto:

BJÖRKFORS2018-06-16 18:34

Mitt i kärnan av den alltid välbesökta bymarknaden i Björkfors var trycket högt under lördagen. Besökarna strömmade in genom dörren till den forna lanthandeln som dagen till ära åter fyllts med liv och rörelse. I fem och ett halvt år drev Björkforsbon Carina Leander den lilla butiken innan hon, år 2005, tvingades att avveckla verksamheten. Ett beslut som var svårt att fatta.

– Det var ett jättetungt val att göra då jag visste hur mycket lanthandeln betydde för bygden, men det fanns inget annat alternativ. Nu är det helt underbart att se folket komma in genom dörren och återigen fylla lokalen med liv. Det känns hur bra som helst, berättar den tidigare butiksägaren som menar att det är möjligt att en loppisverksamhet kan flytta in i lokalen framöver.

Med ett 70-tal marknadsknallar visade sig Björkfors från sin bästa sida när omkring 2 800 besökare intog ortens gator. Arrangörerna i marknadskommittén, med generalen Rune Larsson i spetsen, var nöjda med

uppslutningen och ser evenemanget som något oerhört viktigt för bygden.

– Det är helt klart en återvändarmarknad. Folk som tidigare bott här kommer hit och träffas, pratar och umgås, det är en träffpunkt. Det är viktigt att vi har något sånt här i Björkfors så att folk kommer hit och får se vad vi har att erbjuda, säger Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!