Växtauktionen i Horn - en lyckad historia

I söndags samlades cirka 40 glada själar för att delta i en växtauktion vid Går´n i Horn. Besökarna fick själva ta med sig växter som sedan såldes till högstbjudande för att stödja Södra Kinda Hemträdgårdsförening som har sitt ursprung i en fruktodlarförening som bildades år 1903.

Föreningens ordförande Sven Molander agerade auktionist.

Föreningens ordförande Sven Molander agerade auktionist.

Foto:

Kinda2016-06-07 15:00

Två gånger om året håller man denna auktion, på våren och på hösten. Auktionen har varit en tradition i över 25 år och inte heller i år blev resultatet en besvikelse, utan tvärtom, hela 1 645 kronor samlades in till kommande projekt. Det såldes en stor variation av växter med bakomliggande fakta om man frågade. Under denna soliga eftermiddag så uppstod det många härliga skratt och underhållande budkrig. Temperaturen var behaglig för både växter och besökare, ingen gick nog hem besviken.

Egna traditioner

Föreningen drivs av ett härligt gäng med bra gemenskap, alla bidrar för att skapa växtauktionen för personer som vill utöka sina trädgårdar med vackra och lokalodlade växter.

Sven Molander som är ordförande i föreningen höll i budgivningen och svingade plantor hit
och dit.

– Intresset för auktionen har vuxit på sistone, folk blir mer medvetna om vad de odlar och stoppar i sig, säger Sven och ler.

Projekt invigs

Väldigt positivt om man tänker på både miljö och hälsa. I år är det största projektet ”Kisa Mors Lustgård” som ligger bredvid Horns kyrka. Föreningen jobbar där varje torsdag och då är man välkommen på kaffe och en trevlig pratstund.

Man får också hjälpa till med trädgårdsarbetet om man vill. De senaste två åren har man byggt en damm i trädgården som invigs den 14 juni, då blir det bandklippning, tal, servering och musik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!