Vävutställning på Café Columbia

I lördags så invigde två konstnärinnor från Västervik sin vävutställning på Café Columbia i Kisa. Många besökare kom för att ta sig en titt och prata med konstnärerna.

Anita Lindgren och Monika Hellman framför sin konst. Foto: Theodor Nordenskjöld

Anita Lindgren och Monika Hellman framför sin konst. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2018-04-09 20:10

En av konstnärerna, Anita Lundgren, växte upp i Axhult utanför Kisa. För ett tag sedan så diskuterade hon med gamla skolkamrater från Axhult skola om möjligheten att hålla i en utställning på Café Columbia. Tillsammans med konstnären Monika Hellman så tog Anita kontakt med Maria Lindgren, som driver Café Columbia. Det resulterade i en utställning som kommer hänga uppe till början av maj månad.

Lin som konstnärsmaterial

På 70-talet så började Anita Lindgren och en väninna odla lin. Hon började med att skapa dukar och löpar men har på senare tid gått över till väggbonader, mest för att det är mer spännande.

- Mycket av min inspiration kommer från naturen, det leder till motiv av träd och vågor, berättar Anita.

Mannen som tröttnade på tango

Monika Hellman, som är gammal textillärare, ställer ut maskinbroderier och akvarellkonst, vissa utav tavlorna är en kombination av båda. En rad av tavlor som hänger uppe föreställer tango-dansande par.

- Jag försökte få min man att dansa tango, men han gav upp, så jag fick måla det istället, berättar Monika.

Välbesökt

Öppningen var välbesökt och många av Anitas gamla vänner från trakten kom på besök. Även vävföreningen Kindaskytteln hade hört talas om utställningen och kom i samlad trupp för att bevittna och inspireras av konsten.

En av Anitas väggbonader. Foto: Theodor Nordenskjöld
En av Anitas väggbonader. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!